Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Mistrovství Světa družstev – World Team Cup a český tým

napsal tipmaster 15.12.2007 Český národní se účastní vrcholné akce ve světovém kalendáři tenistů na vozíku každoročně od roku 1995. Systém mistrovství je obdobný jako v Davisově poháru s tím rozdílem, že družstva svádí každoročně boj o umístění během jednoho týdne ve dvou dvouhrách a jedné čtyřhře.

Od roku 2004 byla mužská kategorie rozdělena na dvě Světové skupiny, přičemž ve Světové skupině 1 (WG 1) má nárok hrát prvních šestnáct států světa (podle umístění v předchozím roce) a ve Světové skupině 2 (WG 2) další šestnáctka. Po skončení bojů zůstává prvních dvanáct států přímo ve Světové skupině 1, třináctý a čtrnáctý stát musí bojovat o udržení s třetím a čtvrtým ze Světové skupiny 2 a patnáctý i šestnáctý tým jsou nahrazeny vítězem a druhým ze Světové skupiny 2.

V národních barvách nikdy nechyběl fenomenální Miroslav Brychta a k němu byli postupně nominováni do dvou až tříčlenného týmu Michal Stefanu, Jiří Fiala, Dalibor Potůček, Michal Sember nebo Michal Kubát. Česká vlajka zavládla mezi účastnickými zeměmi na turnajích World Team Cup v Holandsku (2×), Austrálii, Anglii, Španělsku, USA, Francii, Švýcarsku, Itálii, Polsku, Novém Zélandu a Brazílii. Nejlepší umístění se podařilo v polských Sopotech, odkud v roce 2003 přivezli Brychta, Stefanu a Potůček skvělé čtvrté místo.

29



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)