Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Mistrovství Evropy družstev mladšího žactva

napsal tipmaster 27.07.2008 Základní skupina evropského šampionátu družstev mladšího žactva se hrála 24.-27. června v Praze (dívky) a v Rakovníku (chlapci). Chlapci ve šložení Děrkas, Vrba, Kellovský skončili třetí a do finálového kola nepostupují. Do finálového kola, které se hraje 5.-8. srpna ve Francii (Ajaccio), postoupily dívky ve složení Roučková, Siniaková, Cváčková. Kulich, Cváčková, Siniaková, Roučková
Kulich, Cváčková, Siniaková, Roučková

V pro podobné akce velmi příhodném areálu TC Cafex v Rakovníku proběhla ve dnech 23. – 27. července 08 kvalifikace družstev chlapců do 12 let za účasti družstev České republiky, Bulharska, Izraele, Moldávie, Maďarska, Turecka, Rumunska a Slovenska. Tříčlenná družstva bojovala ve dvou skupinách systémem Round Robin (každý s každým), aby v neděli se utkali vítězové skupiny A s druhým ze skupiny B a naopak, ostatní týmy pak bojovaly o umístění.

V první skupině na sebe padly týmy Bulharska, České republiky, Turecka a Rumunska, druhá skupina svedla Izrael, Maďarsko, Slovensko a Moldavii.

Za ČR nastoupili ve čtvrtek Daniel Vrba, Zdeněk Děrkas a Dominik Kellovský pod vedením Antonína Bolardta jun. a los jim v prvém zápase přisoudil Bulhary. Po lehké výhře Děrkase musel Vrba vybojovat tři sety nad šikovným Alawim, aby vítězství 3–0 stvrdil pár Děrkas-Kellovský. Jako poměrně silní se ukázali Rumuni, kteří lehce porazili Turky, maďarský tým se ukázal jako nevyrovnaný – vynikající a v této skupině asi bezkonkurenční André Biró bohužel neměl vyrovnaného parťáka, takže Moldavii, která se ukázala jako nejslabší tým, porazili 2–1, síla Slováků byla známá a mnoho lidí si oddychlo, když byli vylosováni do jiné skupiny než Češi, takže jejich výhra nad Izraelí 3–0 se dala čekat.

Páteční program svedl proti sobě Čechy s Turky, Slováky s Moldávii, Rumuny s Bulhary a Izrael s Maďary. Za českou reprezentaci nastoupil Kellovský, který prohrál s tureckou dvojkou celkem Hizliapem dvakrát 6–3 a Vrba pak musel poté, co prohrál prvý set s Mertem, sáhnout na dno sil, aby zachránil družstvu naději na výhru. Čtyřhru hráli Vrba s Děrkasem a po prvém, lehce vyhraném setu, doslova prolajdali začátek a pak i konec setu druhého, když otočili z 1–5 na vedení 6–5, aby ho prohráli v tie breaku. Třetí set pak prokázali již své kvality a nadělili soupeřům nepopulárního kanára.

Slováci rozdrtili Moldávii 24–2 (gamy), Rumuni porazili Bulhary 2–1 a opět se ukázala nevyrovnanost Maďarů, když jejich dvojka opět ztratila bod v souboji s Izraelí.

Sobotní program potom ukázal, že Rumuni ve složení Marinescu a Andruic jsou podstatně silnější a hlavně bojovnější než čeští hráči – Děrkas uhrál 5 her, Vrba po prvém setu 3–6 nenašel sílu opět otočit zápas a šel si koupit do Zverimexu klec na kanára. Kupodivu, debl ve složení Děrkas – Kellovský, vyučil Rumuny a dovolil jim jen tři hry, ale to již bylo pozdě. Velká bitva se odehrávala mezi Slováky a Maďary, kde sice Maďar Biró dovolil Nagymu jen dvě hry, ale Marko i debl vyhráli vcelku hladce, takže nás potkala ta horší varianta v boji o postup – půjdeme na v neděli na Slováky, zatímco Maďaři budou hrát s Rumuny. Turci prohráli s Bulhary 1–2, když bod získali až za rozhodnutého stavu a po přerušení pro průtrž mračen ve čtyřhře, Izrael si poradila s Moldávii hladce 3–0.

Neděle pak ukázala, že obavy ze Slováků byly oprávněné. Naprosto našim nedali šanci – Děrkas prohrál s Markem 1–12, Vrba s Nagyem 2–6, 4–6, v deblu pak za Slováky nastoupila trojka Belanec s Nagyem ptoti Děrkasovi s Vrbou a zvítězili 7–5 a 7–6(5), když náš tým nikdy nedokázal dotáhnout vedení do konečného úspěchu. Drama se odehrávalo na vedlejším kurtu, kde po dvouhrách byl stav 1–1 (Andrei (ROM) – Valkusz(HUN) 6–1, 6–2, Andruic(ROM)-Biró (HUN)) 2–6, 2–6) a rozhodovala čtyřhra – utkali se aktéři dvouher a po první sadě pro Maďary se drama stupňovalo – Rumuni otočili druhý set a vybojovali ho pro sebe 7–5, což bylo pro maďarský tým (a zejména Biróa, který měl před sebou cestu na turnaj v Německu) natolik šokující, že třetí sada byla otázkou velmi krátkého procesu, po kterém byla radost na straně temperamentních Rumunů, kteří přibalili na cestu do Kufsteinu sympatickému a nesmírně šikovnému Biróovi kanára…

Do finále v italském Algheru cestují tedy Slováci a Rumuni, maďarský tým doplatil na slabou dvojku, naši asi na svoji „uplakanost“ (žádný tým tolik na kurtu „nenaříkal“ na cokoliv), pro přesnost, pátí byli Izraelci, kteří porazili Bulhary, sedmí pak Turci, poslední Moldavci.

Těžko hodnotit – myslím, že kluci na kurtu odevzdali to, na co mají – Vrba dokázal, že je bojovník, ale bohužel uměl otočit zápas z prohraného prvého setu jen proti slabším soupeřům. Obávám, že výsledek odpovídá síle postaveného týmu a že jak Slováci, tak Rumuni byli opravdu o dost lepší, výsledek proti Maďarům si netroufám, tam by snad rozhodovala čtyřhra a v ní by naši mohli být lepší, ale na druhou stranu, kvality jejich jedničky, za normálních okolností, by mohly rozhodnout v náš neprospěch, ale to je jen kdyby a to na kurtu neplatí … tam platí umění, hlava a srdce. Reálně – na akci bylo minimálně 5–6 hráčů, kteří byli výrazně lepší než naši, což, v konsekvenci třeba s počty Čechů v juniorských soutěžích v Paříži a ve Wimbledonu, ukazuje, že ne vše v českém juniorském tenisu je asi ideální.

Autor: Ivan Vyvadil

87



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)