Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Mezinárodní turnaj Tennis Europe v Tarbes

napsal briza 03.02.2011

Nejsilněji obsazený turnaj halové sezóny, který spadá pod Tennis Europe kategorie 1, každoročně hostí francouzský Tarbes. Na turnaj se sjíždějí nejlepší hráči světa do 14 let a je stejně obsazený jako například Orange Bowl na Floridě.

Vendula Žovincová

Každý rok tam přijíždějí nejlepší hráči z USA, letos loňský vítěz z Boltonu 2010 Američan Stefan Kozlov, nebo Kanaďanka Patricia Abanda, vítězka na Eddier Herr 2010. Dále ti nejlepší hráči podle žebříčku Tennis Europe. Na každý zápas jsou 2 rozhodčí, jeden hlavní na empajru a druhý lajnový, nechybí ani hlavní tribuna pro 1 500 lidí a skvěla atmosféra po celý týden turnaje.

V letošním roce jsou opět silné ruské hráčky jako A. Komardina, Kudermentova, Rychagova, v popředí krauluje Lotyška Jelena Ostapenko a Švýcarka Belinda Benčič. Mezi chlapci je též početná skupina dobře hrajících Rusů, následována Borzou z Rumunska, Dembekem z Polska a Dominikem Starým.

Letošního 29. ročníku Les Petits As se zúčastnili hráči umístění nejvýše na evropském žebříčku Tennis Europe, Dominik Starý, Ondřej Krstev, Miroslav Chyba, dále děvčata Vendula Žovincová a Miriam Kolodziejová. Výprava byla vedena Jaroslavem Balášem, ředitelem sportovního úseku ČTS a trenérem Sparty Daniel Filjo.

Z našich chlapců postoupil do 2. kola pouze Miroslav Chyba, který porazil v 1. kole J.Guillin (Fra) 7:6, 6:4, ve 2. kole podlehl ve 3 setech J. Clar (Spa) 2:6, 6:2, 2:6, který o kolo dříve vyřadil 6. nasazeného Bobrova (Rus). Dominik Starý nenašel v 1. kole recept na Američana W. Tiafoe, který postoupil až do semifinále. Ondřej Krstev na centrálním dvorci proti Francouzovi Joncouver nevyužil vedení 5:2 v 1. setu a podlehl 6:7, 2:6.

Ve čtyřhře Starý s Krstevem vyřadili senzačně 4. nasazený rumunský pár Borza, Frunza 10:8 v supertiebreaku. Do finále se probojovali Wiersholm (Usa) a Borza (Rou), kde zvítězil prvně jmenovaný hráč 6:2, 5:7, 6:2.

Z děvčat může být spokojená Vendula Žovincová s postupem do čtvrtfinále. Byla 13. nasazená, hned na úvod porazila v 1. kole V. Zlatanova (Bul) 7:6, 7:5, poté sehrála 3 po sobě následující zápasy na centrálním dvorci před plnou tribunou. Ve 2. kole s domácí francouzskou M. Armitano zvítězila 6:2, 3:6, 6:2, když jí ve 3. setu pomohla útočná hra. Ve 3. kole vyřadila N. Potocnik (Slo) 6:4, 6:3, která o kolo dříve porazila 3. nasazenou Ukrajinku Ploskina. Ve čtvrtfinále podlehla finalistce A. Komardina (Rus) 1:6, 2:6. Miriam Kolodziejová podlehla vyrovnaně v 1. kole nasazené V. Muntean (Fra) 5:7, 5:7. Ve čtyřhře Žovincové, Kolodziejové může mrzet prohra ve 2. kole s 2. nasazenými Ruskami Komardina, Rychagova, kde v závěrech obou setů přestala hrát důrazně. Vítězkou ve dvouhře se stala Jelena Ostapenko (Lat), která ve finále porazila Anastasiya Komardina (Rus) 1:6, 6:3, 6.3.

Příští rok se uskuteční 30. ročník Les Petits As a pořadatele chystají překvapení na jubilejním ročníku!



Fotogalerie (Daniel Filjo)

Daniel Filjo

101



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)