Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Metrostav Prague Cup Czech Indoor 2018

napsal briza 27.11.2018

Již po čtvrté se ve WelnessHotelu STEP sešli vozíčkáři, aby bojovali o 22.000 $ ve třech hlavních soutěžích a jedné vedlejší. Sešlo se celkem 79 hráčů z celého světa – od Japonska po Argentinu, kteří v soutěžích Main Draw Men (24 žebříčkově nejlepších hráčů), Main Draw Woman (23 žen), 16 v divizi Quad (hráči, kteří mají postižené i horní končetiny) a zbývajících 16 mužů hrálo v tkzv. Second Draw, kde se nehraje o Prize Money.

Stephane Houdet

V MDM byl nejvýše nasazeným Francouz Stephane Houdet (bývalá světová jednička), dalších devět hráčů se vešlo do první světové třicítky, mezi ženami byla nejvýše nasazenou Němka Katharina Kruger (9.) a další čtyři se vešly do Top Twenty, v divizi Quad nejvýše nasazeny Holanďan Schoder je aktuálně 11., další tři se vejdou do dvacítky nejlepších.

Z českých hráčů v MD hráli Michal Stefanu (112.), který postoupil po bitvě přes Němce Hillera, ve druhém kole pak prohrál s pětkou Spaargarenem a Tomáš Svášek (100.), který nestačil v prvním kole na Pepiho Rieglera (GER-38.), aby se pak v útěše probojoval až do semifinále.

Mezi ženami svedl los obě české hráčky do prvního kola, které ovládla zkušenější Pořízková (96.)a porazila Křížkovou (173.), aby pak nestačila na nasazenou jedničku Kruger. Křížková se pak dostala v útěše do druhého kola.

V SD pak nastoupilo devět Čechů, nejdále se probojoval Dalibor Potůček (332.), který se přes Markalouse (232.) dostal až do finále, kde nastačil na nasazenou jedničku, Rumuna Cipriana Antona (208.).

V hlavní soutěži mužů postupovali bez problémů nasazení hráči, semifinále se utkali dvojka a trojka (Scheffers a Egberink – NED, 10. a 12.) a jednička Houdet (FRA – 5.) a sedmička Vandorpe (BEL- 19.). Zatímco Houdet svůj duel zvládl bez problémů, Scheffers musel pro migrénu ve druhé sadě Egberinkovi vzdát za stavu 16, 03. Nutno říci, že všechny zápasy od prvního kola měly skvělou úroveň, která gradovala ve finále. V něm, na neuvěřitelném, celokarbonovém, futuristickém vozíku, získala titul bývalá světová jednička, ale všichni konstatovali, že spíš, než že Houdet vyhrál, tak Egberink prohrál. V rozhodujících míčích selhal jeho dělový forhend a nekazící Francouz zvítězil.

Ženy měly poněkud dramatičtější průběh celé soutěže – v semifinále vypadly nasazené jednička a dvojka, dokonce si obě odvezly ze třetí sady shodného potupného „kanára“, takže do finále postoupila trojka Micha Spaanstra (NED- 12.) a dvacetiletá Viki Lvova (RUS – 19.). Finále, zejména v začátku druhé sady, vypadalo jednoznačně – Lvová měla 4/0 a 40/0, ale několik drobných chyb ji o toto vedení připravilo a najednou byl stav 4/4. Ruska se však vzpamatovala a zvítězila 6/4. Její soupeřka pak na FB sportovně uznala, že mladá Viktoria byla lepší a pogratulovala ji velmi upřimně.

Ve čtyřhrách do druhého kola v hlavní soutěži mužů postoupil pár Svášek, Gergely (SVK) do druhého kola, kde kromě kanára od budoucích vítězů si Tomáš odnesl i pěkného monokla po okem. Zvítězil pár Egberink, Vandorpe, v semifinále porazili jedničky Spaargarena a Schefferse (oba NED) po bitvě 75, 64, ve finále Cattanea (FRA) a Ledesmu (ARG) smetli 12/1, stejně jako náš pár.

Ženská čtyřhra byla v režii Kruger se Spaanstrou, ve finále porazili pár Hunt (GBR) a Lvová. Škoda, že pár Křížková, Mietrikiewicz (POL) nezvládl STB a nepostoupil do druhého kola po velmi pěkné hře.

Soutěž Quad byla bitvou od prvních kol, snad s výjimkou semifinále mezi Schroderem a Greenem (GBR), kde se Brit na elektrickém vozíku zcela zjevně špatně vyspal a podlehl velmi rychle jedničce.

Finále bylo opakováním Berlína, leč s opačným výsledkem. Nasazená jednička Schroder (NED) se utkal s nenasazeným krajanem Niels Vinkem. Niels on the Wheels neudržel nadějné vedení ve třetí sadě a podlehl 7/6, 26 a 63 a nezopakoval svůj berlínský triumf.

Čtyřhra byla kořistí Američana Hasteroka a Schrodera, kteří porazili Brita Shawa a Vinka.

Napsal: Ivan Vyvadil

25

Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)