Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Masters babytenisu MJ Babolat Tour zima 2011/12.

napsal houba 17.04.2012

V tenisovém areálu v Lužánkách se konalo v sobotu 14.4. „MASTERS“ zimního okruhu dětí do 9-ti let. Letošní okruh byl již osmým ročníkem. V případě zimního okruhu se jedná o mladšího bratra letního okruhu dětí ,který za pár dnů 28.4. zahájí svou čtrnáctou sezónu.

Zdenka Šafářová

Letošního zimního okruhu se zúčastnilo 70 dětí z celé ČR a ze Slovenska. Závěrečný turnaj se konal za typicky jarního počasí. Teplota ukazovala 15 st. a sluníčko se přišlo podívat jen chvilkami. Nikomu z přítomných dětí však počasí nevadilo a s velkou bojovností se pustily do zápolení.

V kategorii chlapců si vedli výborně dva největší favorité Burian a Zavřel,kteří vyhráli své skupiny. ´Do semifinále turnaje je doprovodil výborně hrající Čech,který v přímém souboji o postup si lehce poradil s Žilkayem 4:0. Posledním semifinalistou se stal Jurajda,který opět předváděl velice pěknou hru. V kategorii dívek postoupily do semifinále z prvních míst Čechová a Šafářová. Šafářová přijela na turnaj na poslední chvíli a na její hře to bylo znát. Hned v prvním zápase doslova vybuchla s dobře hrající Ohnoutkovou,které podlehla 1:4! Svůj postup vybojovala hladkou výhrou nad Hrdinkovou 4:0. Do semifinále proklouzla Hrdinková, která měla o jednu hru lepší skóre než Ohnoutková. Z druhé skupiny jako druhá postoupila Jindrová.

V zápasech o pořadí si v semifinále chlapců poradili oba favorité Zavřel a Burian hladce se svými soupeři. Zavřel bezchybnou hrou porazil Jurajdu 4:2,4:0 a Burian herní chytrostí porazil Čecha 6:1,6:1. Ani v kategorii dívek se neodehrálo žádné drama. Čechová hladce porazila Hrdinkovou 4:1,4:0 a Šáfářová,která se probrala z úvodního nezdaru ve skupině ,porazila Jindrovou 4:0,4:1.

V zápase o deváté místo v kategorii chlapců na sebe narazili dva domácí hráči Hübl a Juračka. Z Vítězství se radoval Hübl po setech 4:3,4:1. V kategorii dívek si deváté místo ybojovala Bubeníková,která přehrála Kučerovou 4:0,4:2.

V zápasech o sedmé místo si v kategorii chlapců poradil Postupa hladce s Motusem 4:0,4:0. V kategorii dívek porazila Gondorová o rok mladší Ivanovou 4:0,4:1.

Zápas o páté místo přinesl dobrý výkon od Alana,který si poradil se Žilkayem 4:3,4:0. V kategorii dívek si běhavá Ohnoutková poradila s Mikulcovou 4:3,4:0.

V zápasech o třetí místo v kategorii chlapců si v kvalitním zápase poradil Jurajda s Čechem 4:3,4:2. Ještě větší drama přinesl zápas dívek, ve kterém si Jindrová poradila po velkém boji s Hrdinkovou 3:4,4:1,10:2.

Finálový zápas přinesl výborný tenis ,dvou podobných stylů. Burian i Zavřel mají svou hru založenou na jistotě základních úderů a na svůj věk mají i velice dobré tenisové myšlení. V zápase plném dlouhých výměn se nakonec z vítězství radoval Zavřel,který se po setech 4:1,4:3 stal vítězem zimního „MASTERS“. V kategorii dívek mezi Čechovou a Šafářovou začala Čechová zakřiknutě a první set prohrála hladce 0:4. Ve druhém setu se hra vyrovnala ,ale Šafářová šla za vítězstvím cílevědoměji. Po setech 4:0,4:3 se stala zimní královnou okruhu BT MJ BABOLAT.

Všem hráčům gratuluji k předvedeným výkonům ,které předváděli v náročném programu letošního MASTERS. V letní sezóně jim přeji hodně radosti s tenisovou raketou a na dalších turnajích letního okruhu se na ně těším. Zároveň bych chtěl poděkovat i všem rodičům za trpělivost a pochopení při náročném programu letošního MASTERS.

Michal Juda

Zavřel, Šafářová Lukáš Zavřel TC MJ Tenis TC MJ Tenis Zdenka Šafářová Lukáš Zavřel 
46



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)