Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Macha Lake Open 2020: Známe vítěze kvalifikace a los hlavní soutěže

napsal briza 23.06.2020

Kvalifikace mužů a žen zná své vítěze, kteří se zúčastní hlavní soutěže, která byla rozlosována v úterý ve 14 hodin za přítomnosti ředitele turnaje Ronalda Wawrečky, vrchního rozhodčího Jaroslava Chmelíka, tenisové hvězdy Heleny Sukové a Jiřího Lehečky. Muži i ženy hrají ve čtyřech skupinách systémem každý s každým. Z kvalifikace do hlavní soutěže mužů postoupili Jiroušek a Štyler, mezi ženami Bejlek, Bartůňková a Vlkovská. Více na www.machalakeopen.cz.

Ondřej Štyler

Bejlek – Laboutková 3:6, 6:1, 10:7
Dvě levoruké hráčky. Laboutková se snažila soupeřku tlačit, což se jí v prvním setu dařilo. Ve druhém setu ukázala Sára Bejlek naplno svou šikovnost při obraně, v kurtu i na síti a vyhrála druhý set. V supertiebreaku Laboutková vedla už 5:0, ale Bejlek to nezabalila a předvedla velkou jízdu, aby nakonec vyhrála 10:7. Dobrý zápas.

Tomajková – Gadient 4:6, 6:4, 10:7
Kristýna Tomajková je velkým překvapením turnaje. Svou poctivou hrou nutila soupeřku něco vytvořit, což se nedařilo a Tomajková sbírala body za nevynucené chyby soupeřky.

Pospíšil – Staněk 6:4, 3:6, 10:6
Velmi pěkný zápas. Přístí rok čtyřicátník Pospíšil je stále schopný nejen konkurovat ale i přehrávat o generaci mladší hráče. Robin Staněk chtěl diktovat tempo, ale to prostě nefungovalo. Pospíšil útoky statečně odrážel a samozřejmě předvedl i svou klasiku – prohoz levačkou z plného běhu.

Jiroušek – Pleva 6:0, 6:3
Jiroušek Plevu od začátku hnal. Čekalo se, že Pleva si něco odservíruje, ale dnes se servis nedařil a když už přišel, tak Jiroušek zareturnoval dlouhý return a ve výměně už byl výrazně lepší. Pleva tak nemohl předvést své pověstné stopbaly, protože byl neustále pod tlakem.

Bartůňková – Hindová 7:5, 6:3
Nikola Bartůňková má další cenný skalp. Dnes ve štvanickém derby porazila Denisu Hindovou a nutno říci, že zaslouženě. Stejně jako včera jí fungoval servis na rozdíl od soupeřky, která měla celý zápas velké problémy s nadhozem. Ve výměnách to bylo vyrovnané, ale každý bod prostě začíná servisem a tam byl největš rozdíl.

Vlkovská – Petruželová 6:2, 6:4
Veronika Vlkovská podala výkon, na který jsme od ní zvyklí. Dobře se pohybovala a hrála výměna a nepoštěla se do žádných velkých akcí. Soupeřka Lucie Petruželová mě mile překvapila. Hrála blízko základní čáry, snažila se diktovat hru, míče trefovala s určitou lehkostí. Celkem slušně servírovala a navíc moc hezky stylově. Bohužel za stavu mínus set, 4:4, 30:30 při svém servisu vymyslela příšerný stopbal na servislajnu, takže Vlakovská mohla jen poděkovat a snadno zakočit bod. Následovala chyba z prvního míče po servisu a bylo hotovo. Vlkovská zápas dopodávala. Ale Petruželová předvedla dobrý tenis, jen tak dál.

Štyler – Gengel 6:2, 4:6, 11:9
Duel dvou bomberů, který měl pikantní koncovku. Oba aktéři se nepouštěli do delších výměn. Zápas dospěl do supertiebreaku, kde Gengel nevyužil mečbol nebo mečboly, což si nakonec odnesla minimálně jedna jeho raketa.

Lehečka – Donald 6:4, 6:1
Donald věděl o kvalitách svého soupeře, proto se snažil při první příležitosti zahrát bombu někam do rohu. Takže zápas plný hezkých výměn z toho nebyl, ale jít do výměny s Lehečkou by body určitě nepřineslo. Lehečkovi stačilo hrát svůj standard.

Jiroušek – Pospíšil 0:6, 6:1, 11:9
Nejlepší zápas dne. Jiroušek se snažil z forhendu míče hodně spinovat, ale Pospíšilovi se ty míče s vyšším odskokem hrály pohodlně a tak Pospíšil získal rychle první set. Druhý set se nestal žádný obrat, pouze Jiroušek vyhrál důležité míče a nakonec i set 6:1.V superti­ebreaku vedl Jiroušek rychle 5:1, ale Pospíšil srovnal na 8:8 a za stavu 9:8 měl i mečbol. Jiroušek musel přes druhý servis a z prvního míče po servisu trefil bekhend po lajně těsně před základn čáru a Pospíšil míč trefil rámem. Další mečbol už Pospíšil neměl a při mečbolu soupeře Pospíšila zradil bekhend kros, který poslal do sítě. Jiroušek i Pospíšil hráli výborný tenis.

Štyler – Lehečka 6:4, 3:6, 10:7
Lehečka měl těžkého soupeře do finále kvalifikace. Štyler je šikovný hráč s dělovým servisem. A přesně kombinace dobrého servisu a chytré změny rytmu ve výměnách dnes fungovali na Lehečku. Navíc Lehečkovi dnes moc nefungoval vlastní servis. Štyler dával Lehečkovi neustálým povzbuzováním najevo, že dneska přišel vyhrát. Kdo ví, jak by to dopadlo, když by se hrál třetí set. Ale v kvalifikaci se hraje místo třetí sady supertiebreak, který je často loterie a je rozhodně nevýhodou pro favority. Štyler zahrál supertiebreak ve velkém stylu. Pěkný zápas.

Napsal: Lukáš Březina

25



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)