Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kluby mají nárok na příspěvky od ČSTV

napsal tipmaster 15.02.2008 Tenisové kluby mají nárok na příspěvky, které přerozdělují okresní (regionální) sdružení ČSTV. Jedná se o příspěvek na činnost a příspěvek na provoz a údržbu. Jaké jsou podmínky přidělení těchto příspěvků? Příspěvky klubům
Příspěvky klubům

Základní podmínkou dosažení na tyto příspěvky je členství v příslušném okresním (regionálním) sdružení ČSTV. Pokud klub není členem takového sdružení, může o něj zažádat. O přijetí či nepřijetí klubu se zpravidla rozhoduje na valné hromadě sdružení. Podmínky přijetí jsou různé region od regionu, proto je potřeba se v této věci informovat na příslušném okresním (regionálním) sdružení.

Příspěvek na činnost a příspěvek na provoz a údržbu je určen klubům s právní subjektivitou občanského sdružení.

Příspěvek na činnost
Příspěvek na činnost odráží velikost členské základny klubu. Jako podklad pro přidělení příspěvku klub podává výkaz o členské základně, zpravidla do 31.12. příslušného roku. Výkaz klub zpracuje na předepsaném formuláři, který dostane k dispozici od příslušného okresního (regionálního) sdružení ČSTV.

Příspěvek jde na veškerou členskou základnu klubu. Ve výkazu se uvádějí nejen hráči registrovaní u ČTS, ale všichni členové klubu (hráči, rozhodčí, trenéři, organizační pracovníci, …). U každého člena se zaznamenává jméno, příjmení, rodné číslo a tzv. charakteristika (hráč, trenér, …).

Kolik činí příspěvek na činnost? Pro přerozdělování těchto finančních prostředků se mohou klíče jednotlivých okresních (regionálních ) sdružení ČSTV lišit.. V podstatě se však dá říci, že se tento příspěvek odvíjí od poměru členské základny klubu vůči celkové členské základně všech klubů daného regionu.

Příspěvek na provoz a údržbu
Tento příspěvek je přidělován v závislosti na výši spotřebovaných energií (voda, elektřina, plyn), materiálů (antuka, stavební materiál atd) a prostředků vynaložených na veškeré práce spojené s údržbou sportovního zařízení, které je v majetku či dlouhodobém pronájmu klubu. Jako podklad pro přidělení příspěvku klub podává výkaz zisku a ztrát, zpravidla začátkem kalendářního roku – opět svému příslušnému okresnímu (regionálnímu) sdružení ČSTV.

Pro kluby je tedy jednoznačně výhodné vstoupit do okresního (regionálního) sdružení ČSTV. Když klub splní podmínky pro přidělení příspěvku, pak má na výše zmíněné příspěvky nárok. To je rozdíl od ostatních dotací, které se přiděluji grantovou metodou a kde je tedy výsledek značně nejistý.

218

Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)