Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2015?

napsal briza 03.08.2015

V letošním roce na Pardubické juniorce – Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu mohou naposledy startovat hráči a hráčky ročníku 1997. Špička tohoto ročníku chlapců dorazí kompletní, z dívek téměř nikdo. Souvisí to částečně s turnajem žen $75,000 na Štvanici, který se hraje právě v době Pardubické juniorky. Kdo tedy letos vyhraje?

Patrik Rikl

Největší favorit na vítězství

Patrik Rikl (1999, ITF 53) loni v Pardubicích kvůli zranění nehrál. V roce 2013 uhrál dvě kola a pak na 3 sety prohrál se Zdendou Kolářem, který loni Juniorku vyhrál. Páťa hraje výborně, je čerstvým mistrem Evropy do 16-ti let. Pokud bude zdravý, asi vyhraje Pardubickou juniorku 2015.

Když ne Páťa, tak kdo?

Ondřej Krstev (1997, ATP 1991) je další na řadě. Ve výměnách je Krstev velice nebezpečný, umí hrát rychle. Rezervy má na servisu. A v Pardubicích se mu v minulosti nedařilo, v roce 2012 vyhrál předkolo a v dalším kole prohrál se Šafránkem – pozdějším vítězem, loni prohrál hned s výborně servírujícím a zdravě nahecovaným Řeháčkem. Ale klobouk dolů, že přijede a pokusí se zlomit prokletí.

Další favorité na vítězství?

Vít Kopřiva (1997, ITF 98) je zajímavý hráč. Viděl jsem pár jeho zápasů na Futurech mužů a určitě má na to vyhrát celý turnaj. Vítek má svůj standard, tenis hrát umí. S výkonem soupeře roste i jeho výkon. Bude zajímavé sledovat, jak si poradí se svými top-vrstevníky.

Matěj Vocel (1997, ATP 1586) je bombarďák, který už našel svoji hru. Matěj hraje rychle, výborně servíruje. Pokud vyhraje první set, tak bude těžké ho porazit, protože když ho někdo uhází do třetí sady, tak se pak mění míče, které letí první 4 gemy a pak už to nejde zabít.

Pavel Motl (1997, ITF 138) je jeden z favoritů. Předloni prohrál s pozdějším vítězem Filipským, loni ve třech setech s Orlitou. Pavel už sbírá zkušenosti v mužích a toto bude jeho rozlučka s juniorským tenisem. Pavel hrál v Pardubicích vždy dobře, ale nevyhrával. Třeba to zlomí letos.

Petr Hájek (1997, ITF 186) má určitě vysoké ambice v Pardubicích. Jeho jednoduchý tenis založený na razantním podání a přímých základních úderech může v Pardubicích fungovat. Tam nikdy moc nefouká a není potřeba mít údery tolik pod spinem. souhlas

Skupinka kvalitních hráčů, kteří mohou ohrozit výše zmíněné favority?

Lukáš Vejvara (1997, ITF 167) je vytáhlý hráč, kterému to strašně letí. Lukáš na vítězství asi nepomýšlí, ale možná na to má. Co mu chybí? Možná osobní trenér.

Alessandro Ricci (1998, ITF 257) je talentovaný hráč, ale jak říkají Němci: „Übung macht Meister“ – přeloženo trénink dělá mistra.

Petr Nouza (1998) je dobrý hráč s famózním forhendem, kterým hraje 2/3 kurtu. Celkem dobře servíruje. Z bekhendu je solidní, potřeboval by zlepšit čop.

Michael Vrbenský (1999) je výborný ve výměnách, uvidíme jaký bude mít los. Dobře se na jeho tenis dívá.


Mezi dívkami letos bude chybět několik kvalitních hráček:

Markéta Vondroušová (1999, ITF 1, WTA 470) si asi Pardubickou juniorku nikdy nezahraje. Letos dostane kartu do hlavní soutěže na turnaji žen $75,000 na Štvanici v době Pardubické juniorky. Příští rok už bude jezdit výhradně turnaje žen.

Miriam Kolodziejová (1997, ITF 13) dostane také kartu na turnaj žen na Štvanici, který se koná ve stejném termínu jako Pardubická juniorka. Jinak by asi Miri do Pardubic jela. Loni měla smůlu na los, když v prvním kole prohrála s pozdější vítězkou Karolínou Muchovou.

Monika Kilnarová (1999, ITF 40) letos do Pardubic také nepřijede, protože nakonec pojede někam na desítku žen. Je to škoda, loni hrála Monika v Pardubicích výborně a moc se těšila i letos. Třeba příští rok si najde týden v roce čas a přijede se poprat o prestižní titul.

Simona Heinová (1997, WTA NR) je dlouhodobě zraněná.

Vendula Žovincová (1997, WTA 861) jezdí výhradně turnaje žen a v Pardubicích se jí líbilo, ale nedařilo.

Petra Melounová (1997, WTA NR) to samé jako Vendy Žovincová.

Nina Holanová (1997, WTA 857) jezdí jen ženy a loni byla ve finále, takže už iphona má :-)

Kdo tedy je letos favoritkou? Letošní Pardubická juniorka nemá v kategorii dívek jasnou favoritku, což znamená, že se můžeme dočkat velmi překvapivého finále.

Jednou z favoritek na titul je Hana Pektorová (1997, WTA NR), která je ze všech startujících dívek nejrychlejší na nohou a úderově celkem solidní. Pokud bude chtít Hanku někdo porazit, bude muset podstoupit nekonečné výměny nebo ji ustřílet. Obojí je celkem problém. První varianta je jen pro silné povahy a druhá vyžaduje vysokou kvalitu tenisu. Pektorová navíc nebude nasazená, takže los bude mít správný náboj.

Další favoritkou, která může vyhrát titul Anna Slováková (1999, ITF 260), čerstvá mistryně Evropy do 16-ti let. Určitě má formu a loni v Pardubicích také hrála dobře. Z jejích dobře schovaných stopbalů bude soupeřky bolet nohy. Nebezpečná hráčka.

Favoritkou na titul je i Sabina Machalová (1997, WTA NR), která hraje střídavě turnaje ITF juniorek a turnaje ITF žen. Sabča hraje letos velmi dobře a stále čeká na velký výsledek, který by mohl přijít právě v Pardubicích. Zápas Pektorová – Machalová by mohl být velmi zajímavý.

Favoritkou je také Tereza Kolářová (1998, ITF 96), která hraje téměř výhradně turnaje ITF juniorek. Těžko říci, jestli je Tereza schopna vyhrát 5 těžkých zápasů v pěti dnech. Ale jistou kvalitu mít musí, protože do stovky na ITF se nedostane žádný nazdárek.

Barbora Miklová (1998, ITF 248) by mohla překvapit. Výborně servíruje a umí hrát rychle. Na turnaji žen v Plzni, který předchází Pardubické juniorce, měla 3 mečboly na loňskou vítězku Muchovou.

Tereza Procházková (1999, ITF 185) letos měla dobré výsledky na juniorských turnajích a určitě by chtěla uspět i v Pardubicích. Loni nedostala od Karolíny Muchové šanci, letos možná bude lekce rozdávat Tereza. Nebezpečná hráčka, která se sama neporazí.

Potom tady máme skupinu hráček, které by mohly dojít daleko.

Magdaléna Pantůčková (1999), loňská semifinalistka, určitě jede do Pardubic přinejmenším zopakovat loňský výsledek. Madlis jezdí se sestrou desítky žen a letos se už 4-krát kvalifikovala a uhrála jeden bod. Mladší sestra Gábiny – vítězky z roku 2013 hraje agresivně a má nejlepší druhý servis mezi českými dorostenkami.

Andrea Gabriela Knutsonová (1997) vyhrála áčko žen v Káraném, takže vyhrávat umí. Uvidíme jak si poradí s dorostenkami v Pardubicích.

Markéta Slivová (1997) téměř nehraje turnaje ITF a hraje pouze turnaje ČTS. Je to škoda, protože má jistě na víc. Markéta je velmi kreativní typ hráčky, hraje pestrý tenis, který funguje.

Karolína Novotná (1997, ITF 211) hraje agresivně, což na antuce tolik nepíše, ale může překvapit některou z favoritek.

Johana Marková (1999, ITF 238) má velký rejstřík úderů, její voleje a čop by brali mnozí dorostenci. Johaně se loni v Pardubicích dařilo, když porazila Petru Melounovou.

Martina Kudelová (1999, ITF 789) má spíše hru do haly, ale jistě bude zajímavé sledovat, jestli bude úspěšná i na antuce v Pardubicích.

Ukázat se budou chtít i ročníky 2000, jmenovitě Bužková a Laboutková, které letos hrají velmi dobře.

Pardubická juniorka bude opět juniorským vrcholem sezóny. Díky podpory partnerů Pardubické juniorky mohou pořadatelé zajistit služby na úrovni odpovídající mezinárodnímu challengeru mužů. Od předkola budou na každý zápas nasazeni zkušení empajroví rozhodčí, z každého zápasu bude k dispozici tzv. LIVE SCORE, z centrálního dvorce bude dění přenášeno video přenosem na internet v reálném čase (LIVE STREAM), hráči dostanou příspěvek na stravování, … Pro semifinalisty, finalisty a vítěze jsou připraveny velice hodnotné ceny v celkové hodnotě dvě stě tisíc korun. Navíc je běžné, že ČTS podporuje ty nejúspěšnější hráče z Pardubické juniorky formou volných karet na turnaje spolupořádané Českým tenisovým svazem. Prostě vítěz bere vše. Navíc bude jeho jméno zapsáno na seznam vítězů, kde je např. Jan Kodeš, Martina Navrátilová, Tomáš Berdych nebo Petra Kvitová.

Seznamy účastníků: chlapci, dívky.

Lukáš Březina

121



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)