Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2013?

napsal briza 04.08.2013

Pardubická juniorka startuje v neděli 11. srpna. Kdo vyhraje 86. ročník nejstaršího juniorského turnaje v Evropě je jednou velkou hádankou. Ze silného ročníku 1995 bude chybět štvanické trio Routa-Staněk-Rohanová a loňská vítězka Krejčíková.

Pavel Štaubert

Pojďme si podrobněji projít šance jednotlivých účastníků:

CHLAPCI

Pavel Štaubert (1996, TK Sparta Praha)
Pavel zaznamenal za poslední rok výkonnostní vzestup, zlepšil se především mentálně. Umí vyhrávat mezinárodní turnaje a navíc již loni hrál na Pardubické juniorce dobře, takže je největším favoritem na vítězství i v Pardubicích.

Daniel Knoflíček (1995, TK Agrofert Prostějov)
Knoflíček je velkým otazníkem. Jeho nepopíratelný talent však často svádí tuhý boj s hlavou. Když bude mít svůj den, tak může vystřílet z kurtu téměř kohokoli. Ale když chcete vyhrát Pardubickou juniorku, musíte vyhrát 5 zápasů během 5 dnů.

Zdeněk Děrkas (1996, TK Agrofert Prostějov)
Malý velký hráč. Zdeněk má skvělou techniku a umí hrát už i s dospělými. Semifinále juniorky by byl jistě úspěch.

Jakub Filipský (1995, TK Sparta Praha)
Filipský je z mého pohledu druhý největší favorit na vítězství. Letos již hraje turnaje dospělých a daří se mu. Jeho hra je založena na velmi dobrém pohybu. Jen málo našich juniorů švihá tak dobře jako Jakub. Jestli dokáže vyhrát takto velký turnaj, to je otázka.

David Poljak (1996, TK Agrofert Prostějov)
David je poctivý hráč, který jistě patří do skupiny favoritů. Loni i předloni měl těžký los a prohrál brzy. Semifinále by bylo jistě úspěchem pro Davida.

Jaroslav Vondrášek (1996, I.ČLTK Praha)
Výborný hráč, kterému ještě něco chybí. Umí sehrát dobrý zápas s mnohem zkušenějším soupeřem. Dobře švihá a rád si zahraje delší výměny na antuce. Pro mě je černým koněm turnaje, který může překvapit.

Dominik Sochůrek (1995, I.ČLTK Praha)
Kvalitní hráč, který může dojít daleko. V Pardubicích hrál už dvakrát, takže ví do čeho jde. Pokud neprojde alespoň do čtvrtfinále, tak to bude jistě pro Dominika zklamání.

Dominik Kellovský (1996, TK Agrofert Prostějov)
Kelda hraje má zkušenosti jak z mezinárodních turnajů juniorských, tak i turnajů dospělých. Výborně technicky vybavený hráč. Loni se mu v Pardubicích nedařilo, ale i tak dobrá zkušenost pro letošní ročník. Kellovský nebude nasazen, takže bude potřebovat dobrý los a pak může dojít daleko.

DÍVKY

Gabriela Pantůčková (1995, TK Agrofert Prostějov)
Panty je už ostřílená hráčka, která prošla veškerými možnými reprezentačními akcemi, takže i Pardubická juniorka bude pro ní rutinou. Kvalitu určitě má a ambice na vítězství jistě taky a dle mého názoru jsou tyto ambice oprávněné.

Dominika Paterová (1995, TK Sparta Praha)
Loňská finalistka je letos největší favoritkou na vítězství. Dominika v loňském ročníku porazila Rohanovou, Štefkovou a ve finále byla důstojnou soupeřkou vítězce Barboře Krejčíkové. Na Pardubické juniorce hodně záleží, jestli si věříte nebo ne. A Dominika si v Pardubicích věří a nic jiného než vítězství letos nebere.

Vendula Žovincová (1997, TK Sparta Praha)
Vendy je prototypem moderní tenistky. Vysoká, dobře se pohybuje, dobře švihá, riskuje. Poslední rok Vendy prochází menší výkonnostní krizí, ale Pardubická juniorka ji může znovu nasměrovat do světa velkého tenisu.

Kristýna Hrabalová (1996, TK Agrofert Prostějov)
Kristýna se velmi zlepšila a ukazuje to i na mezinárodních turnajích žen. Dobře se pohybuje, ale jelikož je menší postavy, tak je pro ní jistě výhodnější, když ona hru tvoří a soupeřka běhá. Semifinále by bylo velkým úspěchem.

Simona Heinová (1997, TK Sparta Praha)
Simona „300 z místa“ Heinová je asi nejagresivnější juniorskou hráčkou na českém okruhu. Azarenka hrála za mlada steným stylem a kde je teď. Simona hraje v Pardubicích poprvé, tak uvidíme, jak to zvládne psychicky. Pro nasazené bude noční můrou.

Petra Melounová (1997, TK Agrofert Prostějov)
Talentovaná hráčka, která si zahraje Pardubickou juniorku letos poprvé a hned bude mezi nasazenými. Petra je všestranná hráčka a má velký potenciál. Doufejme, že v Pardubicích ukáže všechno, co umí. Semifinále by bylo pro Petru úspěchem.

Denisa Kulhánková (1995, TK Olymp-Orel Praha)
Denisa již v Pardubicích hrála, letos však hraje naposledy a jistě má velké ambice. Pokud bude mít dobrý los a zvládne první kolo, pak by mohla dojít daleko. Čtvrfinále potěší, ale nenadchne.

Miriam Kolodziejová (1997, I.ČLTK Praha)
Miri hrála už v loňském roce výborně právě na Pardubické juniorce, což znamená, že letos tomu nebude jinak. Miri je fit a ve formě. Letos aspoň semifinále nebo finále.

Marina Hrubá (1995, TK Vamos)
Marina se připravuje na Štvanici pod vedením Jirky Hřebce a je to vidět. Marina již v Pardubicích hrála předloni a letos bude černým koněm turnaje. Bude nenasazená, takže bude hrát nedělní předkolo. Uvidíme, zda to bude výhodou.

Eva Rutarová (1995, TK Agrofert Prostějov)
V loňském roce Eva krečovala kvůli střevním potížím. Uvidíme, zda letos bude dobře připravena. Každopádně Eva bude patřit mezi favoritky na celkové vítězství. Eva hraje agresivně a tvrdě servíruje. Když bude mít dobrý los, může dojít do finále.

Již jedenáctým rokem sleduji celý průběh juniorky od prvních kol až po finále. Zažil jsem velké triumfy i velká zklamání. Můj respekt však patří všem, kteří se na Pardubickou juniorku probojovali. Ti mají svou tenisovou kvalitu. Jsou to hráči, kteří mnohdy obětovali tenisu vše a někde to vyšlo lépe, někde hůře. Každopádně tito mladí lidé již vědí, že pouze dobrá práce přináší výsledky. Oni již v 18-ti letech něco umějí a v životě se jistě neztratí i když to třeba nebude ve spojení s tenisem.

Lukáš Březina

99



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Gabriela Pantůčková používá

Yonex EZONE DR 100


Určení děti a junioři
Typ švihu krátký nápřah / pomalejší úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 285 g
Vyvážení 325 mm
Tvrdost 69
Šířka rámu 23mm / 26mm / 22mm
Složení HM Graphite,Nanometric DR, Quake Shut Gel
Typ gripu Yonex Synthetic
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (1)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)