Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2010?

napsal briza 04.08.2010

Nejdůležitější a nejprestižnější turnaj mládeže – Pardubická juniorka – bude v letošním roce opět silně obsazen. Největším favoritem mezi chlapci je loňský finalista Robert Rumler. Dalšími favority jsou Vrňák, Kunčík, Prokop, Strnad, Hradský, … Mezi favoritky dvouhry dívek patří Fabíková, Smitková, Malečková, … Seznamy: chlapci, dívky. Web: www.pardubickajuniorka.cz

Robert Rumler

CHLAPCI

Letos nechybí nikdo. Z chlapců přijedou všichni, kromě loňského vítěze Jiřího Veselého, který ctí nepsané pravidlo, které říká, že vítěz Juniorky již v dalších ročnících nestartuje.

Vyhraje Rumler? Robert Rumler (1993) je velmi pracovitý hráč, který umí dobře servírovat a hrát rychlostí, na kterou ostatní nejsou zvyklí. Robert má dobré předpoklady pro úspěch na Juniorce. Zde potřebujete dobrou fyzickou kondici, dobrý servis a zbraň. Míče Wilson US Open jsou po několika gemech pomalé a podáním si tak pomohou pouze ti nejlepší servismani.

Do skupiny favoritů letos určitě musíme zařadit i Jana Kunčíka (1993), který hraje podobný styl jako Radim Urbánek, který v roce 2008 došel až do finále. Honzu je těžké brejknout a při servisu soupeře se snaží hodně chodit do returnu druhého servisu. Můžete ho přehrát ve výměně, ale málokdo se tam dostane.

Favoritem je jistě i Lukáš Vrňák (1993), ale letos to bude mít těžší než loni, kdy smolně prohrál z několika mečbolů s pozdějším vítězem Veselým. Lukáš je velice silný na returnu a ve výměně. Má přehled, je velice solidní a umí zahrát úhel.

Filip Strnad (1992) by mohl dojít daleko, loni prohrál s Rumlerem až v tiebreaku třetí sady. Filip umí dobře servírovat, když se mu chce a umí si i dojít k síti pro volej.

Tomáš Prokop (1993), loňský semifinalista. Tomáš umí držet soupeře liftem daleko za základní čárou. Delší výměnu s Tomášem vyhraje jen málokdo. Tomáš by si potřeboval více pomoci servisem.

Jan Hradský (1992) je šikovný hráč, jeho hra je zdá se bez systému, ale to je vlastně jeho herní systém. Nepříjemný hráč, který umí zahrát, ale taky umí sám sebe potrápit.

Zajímavé jméno je Václav Šafránek (1994). Velice kvalitní především antukový hráč. Dobře běhá a švihá, chybí mu lepší servis. Když bude mít dobrý los, tak by mohl jít do čtvrtfinále.

Pavel Mojha (1992). Tady pozor. Zdánlivě ne příliš rychle hrající hráč, který se pohybuje daleko za základní čárou, ale je všude a velice solidní. Tady by se mohl někdo z party Rumler, Kunčík lehce vystřílet.

Pavel Krček (1992) vyhrál turnaj ITF 4 na Spartě. Hraje rychle, dobře servíruje. Uvidíme, jestli potvrdí formu i v Pardubicích.

Další zajímavé jméno – David Šimůnek (1993). Vysoký hráč, levácký servis, dobrý forhend. Jeden z nepříjemných nenasazených hráčů.

Nesmíme zapomenout na naše mladé talenty Routa, Staněk (oba 1995). Nebo Staněk, Routa? Jejich debut na Pardubické juniorce bude jistě sledovat spoustu párů očí. Letos ještě mezi favority na vítězství nepatří, ale za rok už pojedou do Pardubic vyhrát.

DÍVKY

Posledním třem vítězkám Pardubické juniorky se nepodařilo prosadit se mezi ženami. Mezi letošními účastnicemi jsou však hráčky, které mají velký potenciál tuto tříletou pauzu přerušit.

Kdo bude chybět? Sestry Plíškovy (1992), které mají jiné priority. Denisa Allertová (1993), která reprezentuje spolu s Jiřím Veselým na turnaji Singapuru. Anežka Makovičková (1992). Chybět bude také Petra Rohanová (1995), která má velice nabitý turnajový kalendář. Chybět bude také čerstvá vícemistryně Evropy do 14-ti let Kateřina Siniaková, která hraje těsně před Juniorkou MS v Prostějově.

Přehlídku favoritek začínáme u jedné z největších favoritek na celkové vítězství, Kláry Fabíkové (1993). Klára má dobré oko, umí jít do kurtu a zrychlovat míče. Pomůže si servisem a nebojí se hrát celý zápas na dva údery, čímž soupeře nepustí do hry. Pokud bude ve formě, tak se mají soupeřky na co těšit.

Jednou z užšího okruhu favoritek je Tereza Smitková (1994), halová mistryně ČR. Umí hrát rychle a vytvořit si tlak. Pokud Tereza udrží své emoce, tak by mohla bojovat o titul.

Jesika Malečková (1994), nejrychlejší hráčka na okruhu. Umí hrát rychle i vydržet ve výměně. Loni jako jediná udělala set na Martinu Boreckou. Pokud udrží koncentraci, může celý turnaj vyhrát.

Pernilla Mendesová (1994), česká perla Karibiku, je hráčkou téměř bez emocí. Servisem si moc nepomůže, ale velice silná ve výměně. Pernilla umí vyhrávat velké turnaje.

Aneta Dvořáková (1995) po ne příliš vydařené halové sezóně ožila na antuce a má formu. Vyhrála ITF 4 na Spartě a do Pardubic jede na volnou kartu, nebude nasazená, takže se rozehraje v předkole. Aneta bude takovým černým Petrem pro nasazenou 16-ku.

Veronika Závodská (1993) hrála loni v Pardubicích bez respektu a letos to jistě nebude jinak. Veronika těží ze svých pozitivních emocí na dvorci. Levácký styl a nepříjemný herní styl má v Pardubicích šanci na úspěch.

Barbora Krejčíková (1995) je šikovná hráčka, která typický zápasový typ. Kreativní hráčka, u které netušíte, co přijde.

Karolína Čechová (1992) je velká bojovnice. Ale nejsem si jistý, jestli její spíše pasivní styl hry letos bude na obhajobu loňského semifinále stačit.

Tereza Martincová (1994) udělala od loňska velký výkonnostní skok. Velice ambiciózní hráčka s dobrým pohybem a razantním forhendem.

Petra Kubinová (1993) má šanci na rychlém kurtu soupeřku rozstřílet. Letos na MČR dospělých udělala set na Zuzanu Zálabskou. Když bude forma, může Petra udělat i v Pardubicích dobrý výsledek.

Jana Matoušková (1993), zkušená hráčka, která může dojít daleko, pokud najde dostatek motivace na každý zápas.

Klára Němečková (1992) je velmi zkušená hráčka. Mezi top favoritky na vítězství asi nepatří, ale mohla by bojovat o semi. Dalo by se Kláru nazvat černým koněm turnaje.

Kristýna Hančarová (1992) je na juniorce už poněkolikáté a tentokráte naposledy. Uvidíme, jestli z pozice nenasazené hráčky a na poslední pokus dojde alespoň do osmičky. Kristýna umí zahrát vynikající zápas a v dalším kole vyhořet.

Všem účastníkům a účastnicím Pardubické juniorky přeji, aby si Pardubickou juniorku užili a ukázali svůj nejlepší tenis.

Lukáš Březina

125



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)