Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2009?

pardubickajuniorka.cz napsal briza 05.08.2009

Letošní Juniorka má své favority, ale také silnou skupinu hráčů, kteří tyto favority mohou překvapit. Mezi chlapci je favoritem Lukáš Vrňák při své premiéře na Pardubické juniorce. Mezi děvčaty je hlavní favoritkou Martina Borecká. Juniorka začíná v neděli 9. srpna a končí v pátek 14. srpna, takže si udělejte čas a přijeďte se podívat na výkvět našeho dorostu. Prohlédněte si fotogalerii 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002.

Martina Borecká
Martina Borecká
Martina Borecká
Kubičíková, Borecká

Kdo může porazit Vrňáka?
Lukáš Vrňák (I.ČLTK Praha) má mnoho zkušeností z mezinárodních turnajů a to i v kategorii dospělých. V Pardubicích však více než na zkušenostech záleží na psychické pohodě. Spousta favoritů zde shořelo jako papír. Vzpomeňme loni na Richarda Hampela, který se trápil od prvního kola a v semifinále byl zastaven rozjetým Urbánkem. Na Lukáše Vrňáka by mohl platit silový tenis Radima Urbánka, který se však letos nezúčastní, protože chce jezdit turnaje dospělých Futures. Upřímě, z úst několika zkušených trenérů jsem slyšel k tomu toto: „Radim může Futures jezdit klidně dalších 10 let, ale na Juniorku může už jen letos. Později bude určitě litovat.“ Třeba si to Radim ještě rozmyslí. Nicméně jsou zde i letos hráči, kteří když mají dobrý den, mohou porazit i Vrňáka.

Může letos vyhrát Juniorku nenasazený hráč?
Jeden adept by tu byl. Tomáš Prokop (TC MJ Brno) má letos stabilní formu. Důležité pro něj bude dostat se do poloviny hracího plánu, kde nebude Vrňák. Ve finále má pak psychickou výhodu outsider, což se právě v Pardubicích několikrát ukázalo. Vzpomeňme na některá minulá finále:
2003: Kutáč – Maršoun 4:6, 2:6,
2004: Lojda – Marek 4:6, 3:6,
2005: Školoudík – Kameník 0:6, 6:3, 3:6,
2006: Majšajdr – Košler 7:6(4), 6:7(4), 4:6.

A jak je to mezi děvčaty?
Martina Borecká (I.ČLTK Praha) je největší favoritkou. Byla ve finále MČR žen v Ústí nad Orlicí. Ale to už před dvěma lety se podařilo Tereze Bekerové, která pak na Juniorce vyhořela. To samé před rokem se stalo Petře Krejsové. Uvidíme jak to zvládne Martina Borecká. V kategorii dívek je zde však více adeptek na vítězství, ke kterým jistě patří Martina Kubičíková, Tereza Bekerová nebo Monika Tůmová.

Kázeňské prohřešky
Jestli si někdo myslí, že když na Juniorku nemůže jet Richard Hampel, tak proběhne vše v klidu, tak se mýlí. Rozhodčí jsou však zkušení a preventivně budou známé bouřliváky varovat předem. Mimo kurt je potřeba, aby si své ovečky ohlídali rodiče, trenéři, apod. Už minulý rok vrchní rozhodčí hráče varoval, že i jakékoli prohřešky mimo dvorec (požívání alkoholu, ničení vybavení pokojů), bude trestat vyloučením z turnaje a předá k dořešení disciplinární komisi ČTS.

Jaké je kouzlo Pardubické juniorky?
Juniorka je jednoznačně nejdůležitější turnaj mládeže. V Pardubicích se každoročně objeví všichni, kteří se angažují v mládežnickém tenise. Startuje zde 48 našich nejlepších dorostenců a dorostenek. Přijedou sem jejich trenéři, rodiče, funkcionáři, … Každoročně zde uvidíte i svazové pracovníky, kteří zde monitorují výkonnost hráčů. Potkáte zde i skauty, kteří se snaží nejlepší juniory a juniorky ulovit pro americké university. Druhý týden v srpnu si nic neplánujte a přijeďte se do Pardubic podívat i Vy. Areál LTC Pardubice je umístěn v malebných zámeckých zahradách pardubického zámku, pár kroků od bran klubu jste již na náměstí, kde si můžete sednout na zahrádku a vychutnat si kávu nebo místní pivo Pernštejn. Pokud Vám bude horko, můžete se zajet vykoupat do nedalekých písčitých rybníků u Lázní Bohdaneč. Tenisový program začíná v neděli, kdy se hrají předkola (16 zápasů chlapců, 16 zápasů dívek), v pondělí již do soutěže zasáhnou všichni nasazení hráči.

Informace o Pardubické juniorce?
Vše potřebné naleznete na www.pardubickajuniorka.cz, kde můžete dokonce po celý týden sledovat přímý přenos z centrálního dvorce.

Lukáš Březina

158



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)