Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2008?

napsal tipmaster 22.07.2008 81. ročník Pardubické juniorky je již za dveřmi a tak jsme pro vás připravili shrnutí informací o jednotlivých favoritech a jejich šancích na titul. Napište nám do komentářů i Vy Váš tip na vítěze dvouhry chlapců a dívek. Martina Borecká
Martina Borecká

Letošního ročníku Pardubické juniorky se zúčastní to nejlepší, co u nás v kategorii dorostu máme. Z chlapců tu z první desítky redukovaného žebříčku (ročník 90 a mladší) budou všichni. Z dívek bude chybět loňská vítězka Tereza Malíková, která by sice mohla startovat, ale respektuje nepsané pravidlo Juniorky, které říká, že vítěz se dalších ročníků neúčastní. Dále nepřijedou Zuzana Linhová a dvojčata Plíškovy, které sbírají body do mezinárodních žebříčků.

Je to tedy za posledních několik let poprvé, kdy se na Juniorce objeví naše absolutní juniorská špička. Juniorka je nejstarším juniorským turnajem starého kontinentu a také jeden z nejnáročnějších. V hracím plánu najdeme 48 chlapců a dívek. To znamená, že nenasazené dívky a chlapci hrají od neděle každý den jednu dvouhru, nasazení chlapci a dívky vstoupí do dvouher od pondělí. Hraje se zde i čtyřhra. Všechny zápasy dvouhry i čtyřhry se hrají na dvě vítězné sady.

V pátek odpoledne budeme vědět jména vítězů 81. ročníku Pardubické juniorky. Pojďme se podívat do seznamu startujících a říci si něco o favoritech turnaje.

Mezi chlapci je nejvýše nasazeným hráčem podle českého žebříčku Emanuel Řehola (TK Agrofert Prostějov). V loňském roce Řehola prohrál hned v prvním kole s Tomášem Rohanem 6:4, 6:2, když se trápil se zraněným zápěstím. A právě zranění jsou faktorem, který může hodně ovlivnit šance Emína na titul. Řehola je hráčem s šikovnou rukou. Nehraje nátlakový tenis, který by mohl platit na pomalejším centrkurtu. Jako nejvýše nasazený by se na centrální dvorec mohl podívat už od úvodních kol.
Kurz na vítězství: 20

Dalším na řadě je David Šodek (TK Sparta Praha). Tomu se loni v Pardubicích dařilo, prohrál až v semifinále v Jiřím Plačkem. Šodek jistě má reálnou šanci vyhrát Juniorku, ale potřebuje se dostat do psychické pohody. Jeho zbraněmi budou servis a forhend. Slabinou by mohla být malá bojovnost v důležitých momentech zápasu.
Kurz na vítězství: 8

Ondřej Hynek (TK Precolor Přerov) byl již loni pasován na jednoho z favoritů turnaje. Letos je také jedním z favoritů, ale nevíme přesně co od něj čekat, protože toho letos moc neodehrál. Pokud najde Ondřej dostatek vnitřní motivace, pak by mohl zasáhnout do závěrečných kol turnaje. Jeho silnou stránkou je hra od základní čáry. Slabinou je právě ta psychika.
Kurz na vítězství: 20

Richard Hampel (I.ČLTK Praha) je asi největším favoritem na titul. Loni se Richard zapsal na listinu hříšníků, když mu zápas dvouhry proti Michalu Tymlovi byl v druhém setu skrečovám pro nevhodné chování. Letos se může zapsat do listiny vítězů. Hampel dobře servíruje a má tlak od základní čáry. Jeho slabinou již zmíněná psychická odolnost.
Kurz na vítězství: 5

Jakub Cymorek (TK Sparta Praha) byl již před dvěma lety na Juniorce v semifinále. Loni prohrál v osmičce s Šodkem. Cimi má letos dosti nevyrovnané výkony, ale není nikdo, koho by na Juniorce nemohl porazit. Jeho pestrá hra od základní čáry je těžko čitelná pro soupeře. Bude potřeba se však na každý zápas dobře namotivovat.
Kurz na vítězství: 8

Jan Šátral (I.ČLTK Praha) hrál loni na Juniorce hodně dobře. Prohrál v nejlepším zápase Juniorky s Plačkem v osmičce. Šátry dobře servíruje a tlačí z forhendu. Jeho slabinou je pohyb.
Kurz na vítězství: 8

Lukáš Michl (PSK OLYMP Praha) je jedním z jasných favoritů na vítězství. Má skvělou sezónu. Vyhrál halovou republiku a má stabilní výkonnost. Jeho silnou stránkou je servis a bekhend. Slabinou jsou technické údery.
Kurz na vítězství: 7

Tomáš Lašák (I.ČLTK Praha) se za poslední dobu hodně zlepšil a svým dělovým servisem bude nebezpečný pro kohokoli z favoritů. Jeho slabinou je pohyb po dvorci.
Kurz na vítězství: 20

Tomáš Rohan (TO Witzenmann Opava). V hale je jistě nebezpečnější, ale na Juniorce se mu daří, loni skončil ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího vítěze. Jeho silnou stránkou je servis. Slabinou je trpělivost ve výměně.
Kurz na vítězství: 20

Nyní se podívejme na strtovní listinu dívek.

Nejvýše nasazenou je Monika Tůmová (WILSON Tenis Centrum). Ta jistě patří mezí úzký okruh favoritek na vítězství, i když její výsledky z poslední doby nejsou búhvíjaké. Monika by jistě ráda alespoň do semifinále.
Kurz na vítězství: 10

Největší favoritkou na vítězství je Martina Borecká (I.ČLTK Praha). Martina má vcelku stabilní výkonnost a asi nejvíce zkušeností. Martina jede do Pardubic vyhrát, což jí asi nejvíce může znepříjemnit kvarteto Tůmová, Bekerová, Kubičíková, Krejsová.
Kurz na vítězství: 10

Martina Kubičíková (TK Agrofert Prostějov) jistě také může promluvit do závěrečných bojů. Martina hraje dobře právě na antuce a má i mnoho mezinárodních zkušeností.
Kurz na vítězství: 20

Jana Jandová (TK NERIDE) si určitě také brousí zuby na titul. Jana má už bohaté mezinárodní zkušenosti i v kategorii žen, proto rozhodně patří mezi horké favoritky. Janě se ale v Pardubicích v posledních dvou ročnících vůbec nedařilo. V roce 2006 prohrála už v osmifinále s Alenou Nogolovou a v roce 2007 také v osmifinále s Terezou Budilovou. Uvidíme, zda to letos bude lepší.
Kurz na vítězství: 15

Tereza Budilová (I.ČLTK Praha) hraje v Pardubicích velmi dobře. V loňském roce prohrála až v semifinále s pozdější vítězkou Malíkovou. Potvrdit loňské umístění bude těžké, ne však nereálné.
Kurz na vítězství: 20

Tereza Vančurová (TK DEZA Valašské Meziříčí) je typickou antukářkou a bude to chtít ukázat i v Pardubicích. V loňském ročníku vypadla už v osmifinále s Terezou Malíkovou. Letos má určitě šanci jít dál.
Kurz na vítězství: 25

Dominika Kaňáková (TK Sparta Praha) je velkou neznámou. Dominika se letos moc na turnajích neobjevovala a když přeci, tak výsledky nic moc. Dominika zřejmě hledá svou loňskou formu, třeba jí v Pardubicích najde.
Kurz na vítězství: 30

Tereza Bekerová (TK Sparta Praha) je zkušená hráčka. Její nečitelný herní systém a skvělý pohyb je pro každou soupeřku velký problém. Rozhodně patří mezi adeptky na vítězství. V loňském roce byla ve finále MČR žen, což však o měsíc později v Pardubicích nezopakovala.
Kurz na vítězství: 10

Barbora Krtičková (TC Nové Město n. Metují) má hodně nahráno. Hraje jak dorost, tak i v kategorii dospělých. Barbora je schopná porazit silné soupeřky, ale i překvapivě prohrát se slabšími. Pokud udrží svoji výkonnost stabilní, pak si klidně může zahrát páteční finále.
Kurz na vítězství: 10

Kristýna Hančarová (TK PRECOLOR Přerov), levoruká hráčka, dobrá deblistka. Letos bude asi ještě brzy na postup do semifinále, ale čtvrtfinále by Kristýně slušelo.
Kurz na vítězství: 30

Petra Krejsová (I.ČLTK Praha) jistě jede do Pardubic pro titul. Letos o titul již bojovala mezi ženami a zastavila ji až ve finále mnohem zkušenější Iveta Gerlová. Petra může mít problémy snad pouze s Bekerovou, Kubičíkovou a Boreckou. Pokud se Petra neobjeví v semifinále, bude to neúspěch.
Kurz na vítězství: 10

Klára Kopřivová (TK Agrofert Prostějov) je spíše halovou hráčkou. Hraje agresivní nátlakový tenis. Uvidíme, jak si poradí se soupeřkami, které trpělivě vracejí a čekají na chybu. Klára by jistě ráda alespoň do semifinále, ale uvidíme jestli si nebude muset ještě rok počkat.
Kurz na vítězství: 25

Martina Přádová (I.ČLTK Praha) je čerstvou vítězkou mezinárodního turnaje EX Pilsen Wilson Cup. Její aktuální forma je příslibem i pro Pardubice. Martina by mohla alespoň do čtvrtfinále. Tam už bude rozhodovat, zda bude Martině fungovat servis a její útočná hra.
Kurz na vítězství: 25

Autor: Lukáš Březina

195



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)