Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Junioři I.ČLTK nadále vládnou Pardubické juniorce

napsal tipmaster 11.08.2007 Jan Blecha mistrem ČR, Karolína Plíšková stříbrná, Tereza Budilová bronzová!

Jan Blecha si ve finále po bezchybném výkonu poradil s Jiřím Plačkem a stal se tak mistrem ČR staršího dorostu.

Karolína Plíšková sice ve finále dvouhry dívek nestačila na Terezu Malíkovou, ale finálová účast je v jejích 15 letech obrovským úspěchem!

A neztratili se ani další naši hráči – Tereza Budilová získala bronzovou medaili, když až v semifinále prohrála s Malíkovou, Kristýna Plíšková a Jan Šátral vybojovali čtvrtfinále.

Jan Blecha si po celou dobu turnaje udržel maximální soustředění, profesionální přístup a za vítězstvím šel od prvního míče zápasu prvního kola. Vše podřídil dvouhře a rozhodnutí nehrát čtyřhru se nakonec ukázalo jako správné.

Ve finále z něj byla cítit obrovská energie a to jeho soupeře nakonec zlomilo. Jeho výborný pohyb a chytrá hra mu přinášela hodně fiftýnů a v krizových momentech si navíc dokázal pomoci prvním podáním. Juniorku vyhrál naprosto zaslouženě a suveréně bez ztráty setu.

Karolína Plíšková odehrála parádní turnaj. Těžila z výborné anticipace, kvalitního krytí dvorce a efektivního pohybu. Chytrou obranu dokázala často změnit v překvapivý útok. Po celou dobu turnaje bojovala o každý bod a nenechala se zlomit ani nepříznivým vývojem některých zápasů. Navíc měla těžké vylosování a na cestě do finále si musela poradit hned s třemi adeptkami na titul – Kaňákovou, Bekerovou a Šmídovou. Ve finále se na ní podepsala náročnost předchozích zápasů, ale nutno uznat, že soupeřka byla agresivnější a předvedla vynikající tenis. Finálová účast je pro Karolínu určitě povzbuzením a motivací k dalšímu zlepšování.

Semifinálová účast Terezy Budilové je možná troch překvapivá, ale naprosto zasloužená! A to ještě v semifinále s Malíkovou nevyužila ve druhém setu setbol..

K výbornému pohybu po dvorci přidala to co jí někdy schází v tréninku – bojovnost. Tereza nedala míč zadarmo a až vylepší svůj levácký servis, bude ještě nebezpečnější a obávanou hráčkou.

Kristýna Plíšková absolvovala výborný turnaj a potvrdila že je zápasovým typem. Po lehce protrápeném prvním kole předvedla výborný výkon s Nogolovou a zejména v zápase se Schlehoferovou byl její tenis velkým příslibem! Stejně jako Karolína zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a soustředění, které si v zápasech dokázala udržet. Těžila z výborného servisu, kterému chybí už jen větší jistota. Dokázala opakovaně bodovat z forhendu její styl hry byl pro všechny soupeřky velice nepříjemný. O rezervách v pohybu ví a až je odstraní, její hra z toho bude profitovat.

Škoda neproměněného setbolu ve čtvrtfinále proti Birnerové, ve kterém jí už chyběly síly. Doufejme, že stejně jako pro Karolínu bude pro Kristýnu výsledek motivací k dalšímu tréninku a zlepšování.

Jan Šátral. Prohra ve čtvrtfinále je pro Honzu asi zklamáním, zejména po tom, co ve třetím setu za stavu 5–4 podával na vítězství s pozdějším finalistou Plačkem. O prohře sice rozhodlo pár centimetrů, ale Honza za poslední rok udělal velký pokrok. A jestli nasazené tempo udrží, má velkou šanci si na svém oblíbeném turnaji zahrát nejenom finále..

Během turnaje se mohl spolehnout na velmi dobré první podání a agresivní forhend, kterým dokáže vést hru i zakončovat body. Zlepšil i výběr úderů, což jsou spolu z pohybem oblasti, ve kterých má Honza rezervy.

Hlavně ve smolném zápase s Plačkem předvedl výborný tenis a doufejme, že zklamání přejde v motivaci do dalšího tréninku.

42



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jan Blecha používá

Wilson BLX SixOne 95 16x18


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 95 čt. palců/ 613 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 332 g
Vyvážení 305 mm
Tvrdost 67
Šířka rámu 21.6 mm
Složení Karophite Black / Basalt
Typ gripu Pro Hybrid
Počet strun 16 x 18

Komentáře k raketě (8)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)