Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Jak upravit antukový dvorec na podzim?

napsal tipmaster 20.10.2009 Letní tenisová sezóna je definitivně u konce a je potřeba se postarat o zazimování antukových dvorců. Co udělat s umělými čárami? Jak si poradit s mechem? A jak udržovat dvorec, který se přes zimu překrývá přetlakovou halou? Renomovaný dodavatel sportovních staveb TENIS SCHMID má pro Vás několik tipů na údržbu antukových dvorců před zimou. Tenisový dvorec
Tenisový dvorec

Prvním krokem je samozřejmě úklid listí a nečistot, protože po rozrušení dvorce mrazem by docházelo k průniku těchto nečistot do antuky.

Umělé čáry (lajny) není potřeba na zimu sundávat. Stačí pouze zatížit všechny rohy lajn, aby se minimálně poškodily kotvící prvky vlivem silných mrazů. Pro zatížení použijte něco o hmotnosti 10–20 kg, např. betonovou desku apod.

Co s mechem, který se tvoří po okrajích dvorce? Jednoduchá rada. Počkejte na první mrazík, který nadzvedne a uvolní kořínky mechu a ty jdou snadněji seškrábnout hliníkovou škrabkou. Tímto způsobem se docela dobře mech na zimu zničí a pokud pravidelným škrábáním v průběhu sezóny budete mech seškrabovat ušetříte za drahé přípravky, které nefungují.

V případě, že antukový dvorec překrýváte na zimu přetlakovou halou, pak je potřeba dodržovat stejná pravidla pro údržbu jako v letních měsících. Tedy kropit a dohazovat hrubší antuku, čímž se vyvarujeme vytváření nepříjemných tvrdých desek.

Jedna dobrá rada na závěr:
Nečekejte na jaro a objednejte si antuku již nyní na podzim. Většina klubů lehkomyslně nechává tuto starost až na duben, kdy mají dodavatelé antuky nejdelší dodací lhůty.

Kde si koupit antuku?
Firma Antuka Maška s 20-ti letou tradicí dodává antuku do většiny tenisových klubů a také renomovaným firmám, které staví antukové dvorce (TENIS SCHMID, Sibera System).

Ceník a další informace naleznete na www.antuka-maska.cz.

342



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)