Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Historka: Zlobivý Ivan Dodig

napsal briza 30.04.2010

Ivan Dodig je chorvatský tenista, kterého můžete znát z ostravského challengeru Prosperita Open 2009, kde prošel z kvalifikace až do finále. Co se mu přihodilo na challengeru v dánském Koldingu říjnu 2009, je téměř neuvěřitelné.

Ivan Dodig

Ivan se zde probojoval do finále proti Alexi Bogdanovičovi, které měl dobře rozehrané. Vedl 6:3 a ve druhém setu v tiebreaku za stavu 6:6 Bogdanovič servíroval první servis, který dopadl alespoň 20 cm do autu. Bogdanovič se už připravoval na druhý servis, protože to byl jednoznačný out. Lajnový rozhodčí nic neohlásil a tak se z mikrofonu hlavního rozhodčího ozvalo 7:6 Bogdanovič. Ivan se jen podíval na starší paní, která out neohlásila, ale neřekl ani slovo. Další míč Dodig prohrál a tím i set.

Požádal o pauzu na toaletu a to vás musí některý z rozhodčích doprovodit. Cestou na toaletu potkal tu starší paní rozhodčí ve dveřích a plný adrenalinu řekl chorvatsky SKLONITE SE (česky uhněte) a dvěma prsty na ní ukázal gesto, které znamená sleduj míč. Po pár krocích ještě zamumlal PIZDO (česky krávo).

Ivan došel na toaletu, uklidnil se a přišel zpět na dvorec, kde mu hlavní rozhodčí, že již volal supervisora turnaje, protože prý Ivan řekl cestou na toaletu něco ošklivého jednomu z rozhodčích. Supervisor přišel a po 15 minutách diskusí mu sdělil, že je diskvalifikován (znamená žádné body, žádné peníze).

Ivan se ptal proč a bylo mu řečeno, že nazval rozhodčího kusem hovna (Piece of shit). Ivan tvrdil, že taková slova té starší paní nikdy neřekl, ale nikdo ho již neposlouchal.

Ivan tedy pouze pogratuloval soupeři k vítězství a květiny pro finalistu dal sběračovi a pohár cestou z kurtu vzteky rozbil.

Ivan Dodig celý tento příběh popisuje na svých webových stránkách, kde se i omluvil ATP i divákům.

Ivan přišel tedy minimálně o 3600 EUR a 45 bodů za finále. Kdyby vyhrál, tak by měl 6150 EUR a 75 bodů. Každopádně Ivan by se přiblížil první světové stovce, což znamená účast v hlavních soutěžích na grandslamech, …

Supervisorem byl tehdy Michel Willems, který již druhým rokem dělá supervisora ostravskému challengeru a který v ročníku 2009 rozdal pokutu 400 EUR Janu Hájkovi za nadávky rozhodčímu a Davidu Marrerovi 250 EUR za neslušné vyjadřování.

Jaký je Váš názor na celou situaci? Je na místě, aby za podobný přestupek supervisor skrečoval finále dvouhry?

69



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Ivan Dodig používá

Head Youtek Radical MP


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 295 g
Vyvážení 325 mm
Tvrdost 59
Šířka rámu 21,5
Složení Graphite/D30
Typ gripu HydroSorb
Počet strun 18 x 20

Komentáře k raketě (37)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)