Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Halové mistrovství ČR mladších žákyň

napsal tipmaster 06.02.2008 Od 2.února se konala v příbramské tenisové hale ROJA další významná sportovní akce a to halové mistrovství ČR mladších žákyň. Utkalo se zde všech 8 žebříčkově nejlepších, 20 nominovaných z krajských přeborů a 4 hráčky na volnou kartu. Hlavní favoritkou turnaje byla svěřenkyně trenéra Ondry Dohnala Kateřina Siniaková z Hradce Králové, vítězka předchozích dvou A turnajů. Siniaková, Chmelík, Roučková
Siniaková, Chmelík, Roučková

Dalšími kandidátkami na vítězství byly Kristýna Roučková, 1. nasazená, prostějovské hráčky Karolína Muchová a Natálie Cváčková a překvapit mohly i nevyzpytatelné Andrea Kůlová a Sandra Mateková.

V prvním kole se hned několik favoritek potrápilo. Siniaková se trápila v 1. kole s břeclavskou Lindou Dubskou, kterou porazila po nervózním výkonu 7:5 6:1. Další překvapivým výsledkem byla třísetová bitva Kůlové s volnou kartou Kolodziejovou. Kůlová se však po prvních dvou vyrovnaných setech(6:7 6:4) zklidnila a závěrečnou sadu vyhrála 6:0.
Nejpohlednější tenis prvního hracího dne však nabídly Sandra Mateková s neriďačkou Andreou Plecitou. Plecitá v zápase proměnila až 8. matchball, když předtím odvrátila 2 Sandry Matekové. Tie-break 3. setu tohoto zápasu prožívali všichni zúčastnění diváci. Plecitá vedla již 6:2, ale nakonec se mohla radovat z vítězství 12:10.

Druhý den byly na plánu 2 kola dvouher. Čekalo se, zda prostějovská Petra Melounová zopakuje výsledek z Rakovníka a porazí Kristýnu Roučkovou. Překvapení se však nekonalo a první nasazená Roučková si zápas pohlídala. Další zápasy 2. kola nepřinesly žádné vzrušení, snad akorát zklamal výkon Andrey Plecité, která byla unavena z předchozího dne a vypadnutí 5. nasazené Buřičové, která podlehla Komlošové z Hodonína 4:6 a 3:6.

Čtvrtfinálová utkání nabídly průměrnou podívanou. Roučková i Siniaková snadno postoupily. Další dvě čtvrtfinále se hrála na 3 sety. Muchová porazila po vyrovnané vytrvalé bitvě Mayerovou 7:5 ve třetím setu a Kůlová promarnila náskok 6:2 a 4:1 a podlehla Natálii Cváčkové 6:1 v závěrečné sadě.

Semifinálová utkání měla až nečekaně lehký a rychlý průběh. Siniaková po hodině hry vyprovodila z kurtu prostějovskou Muchovou 6:1 a 6:0. Roučková si po prvním vyrovnaném setu poradila s Cváčkovou 6:4 a 6:0. Překvapení se zrodilo ve čtyřhrách. V prvním semifinále porazila dvojice Kůlová,Cváčková neriďácký pár Buřičová-Plecitá 6:2 ve třetím. Moc pěkná podívaná bylo 2. SF utkání. Utkaly se v něm Siniaková s Roučkovou proti Muchové a Matekové. Dvouhodinová čtyřhra (opravdu čtyřhra, ne dvouhra s překážkami) nakonec dopadla dobře pro druhé jmenované a po výsledku 6:4 4:6 a 6:2 se mohly těšit na finále. Finále už takovou extra podívanou nebylo a černou tečkou za soutěží čtyřhry udělala Natálie Cváčková, která špatně našlápla a finále předčasně ukončila. Mistryněmi ČR ve čtyřhře se pro rok 2008 staly Sandra Mateková (I.ČLTK Praha) a Karolína Muchová (TK Agrofert Prostějov).

Závěrečný den byl na plánu pouze jeden zápas, ale ten nejdůležitější. Finálové utkání začalo v 10 hodin a „přeplněná“ tribuna (plných 8 diváků, když počítám i delegáta svazu p. Fialu, majitele haly p. Chmelíka a jeho syna Romana a kolemjdoucího souseda Šaňa) čekalo na pěkné utkání. Po úvodních míčcích to vypadalo na souboj nervů než na tenisový souboj. Roučková se však své trémy rychle zbavila a první set získala nad brečící a chybující Siniakovou 6:2. S druhým setem se však vrátila i tréma. Siniaková ho začala svým vedením 2:0, to se ale během 15 minut změnilo v 2:3. V tento moment se utkání vyrovnalo, obě hráčky střídaly super míče se slzičkami. Druhý set nakonec získala za podpory z tribuny Siniaková 6:4. Závěrečnou sadu začala lépe opět Roučková. Vedla 4:1 a poté dokonce 4:2 a 40:15, ale asi strach z vítězství ji nepovolil už ani hru a tak po vyrovnaném pěkném tenise a souboji nervů si titul halové mistryně ČR odvezla do Hradce Králové Kateřina Siniaková.

Autor: Jaroslav Chmelík

74



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)