Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Hájek a Gerlová mistry republiky

napsal tipmaster 04.07.2008 Jan Hájek (TK Agrofert Prostějov) a Iveta Gerlová (TK Spartak Jihlava) se stali novými mistry republiky mezi jednotlivci v kategorii dospělých. Hájek ve finále porazil Lukáše Rosola 6:2, 6:0. Iveta Gerlová v ženském finále porazila Petru Krejsovou 6:3, 6:1. Jan Hájek, Iveta Gerlová
Jan Hájek, Iveta Gerlová

Hájek – Rosol 6:2, 6:0
Finálové utkání mužů slibovalo nelítostný souboj, protože proti sobě stáli dva hráči z klubů, mezi kterými vládne velká rivalita (Hájek – TK Agrofert Prostějov, Rosol – TK PRECOLOR Přerov). Také se jednalo o duel ambiciózního hráče z mladé nastupující generace (Rosol) a již ostříleného rutinéra okruhu ATP (Hájek).
PROTENIS i tenisová veřejnost více věřila Rosolovi, který hraje agresivní silový tenis a obhajoval loňský titul.
Ale jak už to bývá u derby, předpoklady často vezmou za své, což se stalo i v tomto zápase. Hájek již na čtvrteční párty prohlásil, že prohrát rozhodně nechce a zněl velmi odhodlaně.
Rosol si na finále pozval jako podporu svého trenéra a managera Slávu Doseděla. Ten však Rosimu dnes nepřinesl štěstí. Naopak byl svědkem demolice svého svěřence, kterou mu uštědřil Jan Hájek výsledkem 6:2, 6:0.
S Hájkem dnes bylo i počasí. Celou noc i dopoledne propršelo, kurt byl pomalý a po třech gamech se s míči jen těžko dal zahrát konečný úder. To nevyhovovalo Rosolovi, který hodně chyboval v přemíře snahy o winner.
Hájek po necelých 50 minutách mohl zvolat na celý areál hlasité „nazdar“, kterým reagoval na Rosolovu hlášku při loňském finále s Pospíšilem.
Pro Hájka je to první titul mistra republiky v kategorii dospělých, ale podle jeho slov si vítězstvím nad Rosolem tento titul cení dvojnásob. Rosol bezprostředně po tiskové konferenci velice sportovně znovu pogratuloval Janu Hájkovi k dnešnímu předvedenému výkonu (což můžete vidět na videu z tiskové konference) Hájek za vítězství získal finanční prémii 140 tis. Kč, poražený finalista Rosol 65 tis. Kč.

Gerlová – Krejsová 6:3, 6:1
Ženské finále si již potřetí v řadě zahrála Iveta Gerlová (TK Spartak Jihlava). Ve všech třech případech z tohoto finále navíc vyšla vítězně. V roce 2006 porazila Petru Kvitovou, 2007 Terezu Bekerovou, a letos Petru Krejsovou.
Petra Krejsová byla Ivetě Gerlové důstojnou soupeřkou, ale na mnohem zkušenější rodačku z Jihlavy nestačila. Gerlová letos na Rieter Cupu získala tzv. double, když vyhrála jak dvouhru, tak i čtyřhru (spolu s Lucií Kriegsmannovou).
Iveta Gerlová tak získala třetí titul v řadě a finanční prémii 100 tis. Kč. Poražená finalistka Petra Krejsová si přišla na 45 tis. Kč.

Překvapení turnaje
Největším překvapením turnaje byl postup Petry Krejsové až do finále ženské dvouhry. Chvíli to dokonce vypadalo, že Petra Krejsová nebude hrát dvouhru, protože se nestihla včas zaprezentovat, což se však později vysvětlilo.

Propadák turnaje
Sem bychom mohli zařadit vystoupení Evy Birnerové , která v prvním kole prohrála s Terezou Malíkovou. Birnerová vedla 5:3 v závěrečné sadě, ale zápas nakonec nedotáhla do vítězného konce i díky zbytečně velkému množství dvojchyb.
Dalším propadákem byla až příliš snadná prohra mladého talentovaného Romana Jebavého, který s Tomášem Ječmínkem uhrál pouze 3 hry. Jebavý si spravil chuť, když spolu s Rosolem vyhrál mužskou čtyřhru.

Nejlepší zápas turnaje
Jednoznačně zápas Rosol – Ječmínek. Dramatický vyhecovaný zápas dvou mistrů republiky musel ukončit až tiebreak třetí sady, kde Ječmínek vedl 6:3 (podání Rosol), ale nakonec tiebreak a celý zápas vyhrál Rosol 6:2, 3:6, 7:6(6).

Nejhorší zápas turnaje
Nejhorším zápasem vyhlašujeme duel Chmelík – Hanzík. Zápas byl sice nejdelším zápasem turnaje (4.00 hod.), ale úroveň byla podle přihlížejících tristní. Jakub Lustyk: „To není tenis, to je házená“. Jan Hájek: „Proboha co to je?“. Rozhodčí Vorel: „Okresní přebor starších žákyň“.

Skreč turnaje
Tereza Malíková po výhře nad první nasazenou Evou Birnerovou ve druhém kole musela vzdát Petře Krejsové za stavu 1:6, 0:2, protože měla totálně zablokovaná záda. Zranění Terezu natolik limitovalo, že si po zápase ani sama nemohla rozvávat tkaničky u bot.
Jako číslo dvě v kategorii skreč turnaje je odstoupení Marka Michaličky ze zápasu s Jakubem Praibišem. Po vyhrané první sadě za stavu 2:2 Marka chytnuly kreče do nohou a jelikož se v předepsaném časovém limitu nedal dohromady, musel mu být zápas skrečován. Doslova by se dalo říci, že Marek upadl a už nevstal.

Delegát ČTS a vrchní rozhodčí Petr Nevšímal ocenil chování hráčů, které odpovídalo důstojnosti vrcholné akce ČTS – mistrovství republiky jednotlivců.

Autor: Lukáš Březina

Fotogalerie

82



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Petra Krejsová používá

Wilson Blade 98S Spin (18x16) 2015


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 294 g
Vyvážení 330 mm
Tvrdost 63
Šířka rámu 21.5mm / 21.5mm / 21.5mm
Složení Braided Graphite & Basalt
Typ gripu Wilson Sublime
Počet strun 18 x 16

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Jesika Malečková |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)