Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

French Open 2013: Jsou mladé a hladové

napsal briza 30.05.2013

Jsou mladé, talentované a hladové po úspěchu. Na letošním French Open jsem měl možnost sledovat mladé hráčky, které, jak by řekl klasik, vnesly do soutěže žen nový svěží vítr.

French Open 2010

Ashleigh Barty (1996, AUS)
První body do žebříčku WTA nasbírala již ve svých 14-ti letech (v roce 2010). Ve svých 16-ti letech vyhrála již turnaje Womens ITF v Traralgon ($25,000), Nottingham ($50,000), Mildura ($25,000), Sydney ($25,000). V letošní sezóně porazila např. Francescu Schiavone a nyní na French Open i Lucku Hradeckou.

Tato mladičká hráčka není vzrůstem nijak vysoká ani extrémně rychlá. Nicméně disponuje skvělým servisem, který umí výborně umísťovat. První servis zprava s boční rotací s oblibou umísťujě k boční lajně a tím vyžene soupeřky do strany a otvírá si tím dvorec. Když soupeřka odreturnuje, tak svým rychlým forhendem míč uklízí do volné části dvorce. Ashleigh umí i přímý servis, který většinou směřuje na téčko. Druhý servis hraje tzv. kick serve (s kombinovanou rotací), který pěkně odskakuje.

Forhend je základem hry Ashleigh Barty. Rychlé zápěstí dává úderu kontrolu. Je zvyklá na rychlost úderů i těch největších bomberek na okruhu WTA. Komplexní hráčka v 17-ti letech.

Elina Svitolina (1994, UKR)
Ukrajinka začala sbírat body do žebříčku WTA v roce 2009 a nyní ve svých 18-ti letech je na 90. místě žebříčku WTA a na French Open 2013 vyhrála kolo proti Oprandi (1986, SUI).

Hlavní předností Svitoliny je bekhend obouruč, který krásně vede švihem levá ruka. Především její bekhend kros je prvotřídní. Forhend trochu facka, ale dává ho tam. Co mě trochu překvapilo, že se Svitolině nechtělo hrát volej. Když k tomu mělo dojít, hrála liftovaný nebo utekla zpět a pokračovala ve výměně odzadu.

Řeč těla, povzbuzování, styl hry. To všechno ukazuje jak je Svitolina zakouslá a hladová po úspěchu.

Dinah Pfizenmaier (1992, GER)
Není to už žádná mladičká hvězdička, ale za zmínku stojí. Viděl jsem zápas s Minellou (7:5, 6:1), kde si ve druhé sadě ze soupeřky téměř dělala legraci. Ale věcně.

Pfizenmaier má výborný rychlý bekhend obouruč s trošku větším nápřahem, ale stíhá to a větší nápřah je pak výhodou pro udělení razance míčku. Co mě udivilo, byl servis. Pfizenmaier má rychlý první servis pojištěný velkou rotací, proto byla schopná hrát téměř bez druhého servisu. Udělala snad 3 chyby na prvním servisu za druhý set (6:1). Navíc má výborný pohyb, výbušnost, chodí si pro vítězný míč.

Caroline Garcia (1993, FRA)
Pamatujete si, jak v roce 2011 ve druhém kole French Open měla na Mariu Sharapovou 6:3, 4:1 a Maria to nakonec zázračně otočila a vyhrála? V tomto roce Garcia opět uhrála kolo v hlavní soutěži French Open a ve druhém prohrála se Serenou.

Forhend a pohyb je největší předností Caroline. Vytáhlá Francouzka každý forhend švihá na maximum a umí si tak vytvořit tlak. Je to úplně jiný zvuk úderu, než když švihnou jiné hráčky :-) Ve svých 20-ti letech je už zkušenou hráčkou na WTA tour.

Nejvíce mě udivilo, jak jsou tyto mladé hráčky solidní. V delších výměnách byly často lepší než starší a zkušenější soupeřky. Je jasné, že za tím hledejme tisíce hodin na kurtu i mimo kurt. A ta nejdůležitější věc – sami strašně moc chtějí, touží být úspěšné, chtějí na sobě pracovat. To všechno je na nich vidět na první pohled.

Lukáš Březina

Martina Hingis Roger Federer Andrea Hlaváčková Andrea Hlaváčková Petra Cetkovská Jan Hájek 
55



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Caroline Garcia používá

Babolat Pure Drive 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 23.5mm / 26mm / 22.5mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)