Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Florida: Eddie Herr 2018 a Maria Sharapova

napsal briza 27.11.2018

Od pondělí 26. listopadu se v areálu IMG Academy v Bradentonu na Floridě hraje mezinárodní turnaj hráčů do 12, 14, 16 a 18 let. Jedná se jeden z největších mládežnických turnajů, v každé kategorii se hraje nejdříve kvalifikace čítající 128 hráčů, hlavní soutěž pak hraje 64 hráčů. Z českých zástupců se turnaje účastní Forejtek, Paulson a sestry Brenda a Linda Fruhvirtovy. Výsledky do 12, 14, 16 let. Výsledky do 18 let.

Nehraje se, ale všude se svítí

Turnaj hráčů do 18 let je turnajem ITF Grade 1, zatímco turnaje do 12, 14 a 16 let patří mezi turnaje americké tenisové federace USTA.

V pondělí odehráli své zápasy Andrew Paulson, který porazil Korejce Parka 6:4, 6:1 a Linda Fruhvirtová, která porazila Američanku Crawley 7:6(3), 6:0. Brenda Fruhvirtová hraje turnaj do 14 let a také zvládla 1.kolo, kde porazila Japonku Kobayashi 6:1, 7:5. V úterý se představí Jonáš Forejtek a také Martin Damm junior. V pondělí prohrál v prvním kole syn Aleše Kodata Tobias. Když jsme u těch synů českých hráčů, tak v IMG Academy se připravuje i Sebastian Korda (vítěz juniorského Australian Open 2018).

Listopad na Floridě je celkem slunný, čehož využívají profesionálové, kteří se již připravují na sezónu 2019. K vidění jsou v IMG Academy nyní Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Danielle Collins, Whitney Osuigwe, Madison Brengle, ale i Lucie Hradecká, která se přijela se svým trenérem Jiřím Fenclem připravit do tepla.

Zatím největším zážitkem byl pro mě trénink Márii Sharapové. Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka přichází na trénink zásadně jen s kabelkou, bag s raketami má připravený již na kurtu, kde již půl hodiny před trénikem vše připravuje její tým. Máša cestou na dvorec je pod tlakem mladých hráček, které se s ní chtějí vyfotit, ale ta to zvládá velmi ochotně a navíc i s určitou noblesou. Po příchodu na dvorec se Mária 20 minut rozcvičuje a pak už konečně bere do rukou raketu a jde se na to.

Trenér Thomas Högstedt má na kurtu tzv. hitting partnera a sám jen trénink řídí. Sharapova je profesionálka a trénink podle toho i vypadá. Vlastně tak jak ji všichni známe z televize, tak vypadá i na tréninku. Soustředěná, jede stále naplno, žádné emoce. Dokonce jsem mezi jednotlivými sériemi cvičení všiml jejího specifického poplácnutí levou rukou o stehno. Nikoho tak soustředěného jsem na tréninku ještě neviděl. Máša je prostě profesionálka a jinak to prostě asi ani neumí. To, co jsem dnes viděl já by měly vidět všechny mladé hráčky, které chtějí hrát profesionálně tenis = mít tenis jako své živobytí. Absolutní soustředění na svůj výkon, žádné negativní emoce, žádné zbytečné diskuse s trenérem, žádné výmluvy, (to jsem si poplakal) … a každý míč hraný v kolenou a pod plným švihem, nádhera. Koukněte na video, jak Máša jezdí celou výměnu v nohou.

Jinak IMG Academy v posledních letech hodně vyrostla. Je tu nový hotel, ubytovna pro hráče (je to vlastně nové sídliště), kampus pro studenty akademie, areály pro tenis, golf, fotbal, … Hodně se tady nainvestovalo a vyplácí se. Podle šéftrenéra Pata Harrisona (otce Bryana Harrisona) má akademie plno. Prohlédněte si fotogalerii a video, kde vás vozíkem vozí z nové části akademie do části starší.

Z Floridy Lukáš Březina

Linda Fruhvirtová Hvězdy IMG Academy Harrison, Fencl Högstedt, Fencl Maria Sharapova Nick Bollettieri stále v akci 
52

Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)