Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Dopadlo to dobře, je to zlomenina

napsal tipmaster 27.06.2005 V únoru 2005 jsem byla na turnaji Miami. V singlu jsem vypadla v prvním kole a tak už jsem čekala jen na debla. Toho jsem hrála s Gábinou Navrátilovou. Hrály jsme až v neděli, takže jsme na ten zápas čekaly týden. 2 hodiny před zápasem jsme se šly rozehrát. Na konci rozehrávky jsme zkoušely servis, prostě klasika. Michaela Paštiková
Michaela Paštiková

Gábi podávala jeden servis za druhým, takže kolem mě létaly míčky. Pro jeden jsem se otočila k plotu a sebrala ho. Když jsem se otočila zpět, vidím jak už na mě letí další. Levou rukou jsem se ho pokusila chytit, ale nestačila jsem rozevřít dlaň a najednou jsem ucítila bolest.

Balónek letěl holt rychleji než jsem předpokládala. Nemyslete si, že jsem nějaký nešika, já míček chytit umím. Normálně to i někdy dělám při returnu, když je první servis do forhendu out. Trenér mi sice říká, ať to nedělám, ale znáte ženský, máme svou hlavu.

No takže okamžitě potom co jsem míček špatně chytla, tak mi prostředníček natekl tak, že byl dvakrát takový. Samozřejmě k tomu bolest jako blázen. Před Gábi jsem dělala jako že nic a šla si sehnat led. Doktor mi prst prohlížel a říkal, že to vypadá, že s tím nic nemám, že budu OK. Nastoupily jsme k utkání a já samozřejmě vůbec nemohla hrát bekhend. Soupeřky hrály dobře, takže bylo za chvilku hotovo a letěli jsme domů.

V Praze jsem hned šla k doktorovi, který mě poslal na rentgen. Seděli jsme s trenérem v čekárně a čekali na výsledky. Najednou vidíme, jak se k nám dlouhou chodbou blíží doktor se snímky v ruce. Když se přiblížil, už jsem viděla, jak se usmívá, což mě trochu uklidnilo. Ještě byl pár kroků od nás a už říká: „Dopadlo to dobře.“, v té chvíli se mi ulevilo. Pak ale hned dodal: „Je to zlomenina.“ V té chvíli jste měli vidět můj výraz. Konečně jsem se po několika letech dostala do stovky a teď zlomený prst.

Když viděl mé zděšení, začal mě uklidňovat, že opravdu je to dobrá zpráva, protože vazy jsou v pořádku a pokud půjde vše dobře, budu moct za 3 týdny hrát bekhend obouruč.

Takže 3 týdny jsem hrála jen forhend a bekhend jednoruč slize. Po třech týdnech jsem zkoušela i bekhend obouruč. Další dva týdny to ještě lehce bolelo, ale pak už to bylo OK.

Říkáte si, že jsem se aspoň naučila pořádně bekhend jednoruč slize? Ani náhodou :-) Takže jsem ráda, že už to můžu chytit oběma a hrát obouruč.

Mohu Vám říct, že příště si to rozmyslím chytat míček rukou (a to fakt nejsem nešika).

Michaela Paštiková

34



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Michaela Paštiková používá

Wilson nTour


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 105 čt. palců/ 677 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 298 g
Vyvážení 2 mm do hlavy
Tvrdost 65
Šířka rámu 23/24/23
Složení 25% nCoded Hyper Carbon / 75% nCoded Graphite
Typ gripu Micro-Dry Touch
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)