Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Challenger Praha: Kvalifikace se kvůli povodním odehraje na TJ Spoje

pragueopen.cz napsal briza 05.06.2013

Pořadatelé mezinárodního tenisového turnaje Prague Open 2013 byli nuceni vzhledem k povodňové situaci přesunout kvalifikační zápasy na dvorce TJ Spoje Praha (Na Balkáně 812, 130 00 Praha 3). Ty se odehrají v neděli 9. a v pondělí 10. června. Utkání hlavní soutěže pak začnou v úterý 11. června na dvorcích v Tenisovém areálu Štvanice.

V současné době je známa první listina přihlášených hráčů a v areálu I. ČLTK Praha se tak můžete těšit na zajímavou podívanou. V akci se představí velmi kvalitní antukáři z Itálie či Španělska, ale zapomenout nesmíme ani na domácího bojovníka Jana Mertla. Pojďme si tak postupně shrnout nejzajímavější jmé­na.

Nasazenou jedničkou je aktuálně velezkušený Albert Montanes (46.) ze Španělska. Tento dvaatřicetiletý tenista totiž ještě nedávno figuroval na 22. pozici žebříčku ATP a dokázal získat turnajový vavřín hned na pěti turnajích. Montanes se prezentuje výbornou hrou od základní čáry a fanoušci si tak jistě přijdou na své, jeho letošní forma je navíc dobrá, když porazil např. Monfilse a zvítězil na turnaji ATP v Nice.

Nasazeným hráčem číslo dva je daviscupový reprezentant Rakouska, Andreas Haider-Maurer (106.) Andreas je antukovým specialistou a svoji přesnou hru podporuje i silným servisem. V loňské sezoně dokázal vyhrát právě dva turnaje kategorie ATP Challenger, ale na Prague Open vypadl i díky zdravotním problémům už v 1. kole s Rosolem. Přijde letos zlepšení?

Další velmi zajímavé jméno je jednatřicetiletý Filippo Volandri (112.) z Itálie, který v minulosti dosáhl na výborné 25. místo v žebříčku ATP a na svém kontě má dva turnajové tituly. Výbornou formu předvedl i v loňské sezoně, kdy došel do finále v Sao Paulu. Rovněž Volandriho hra je na pohled velmi kvalitní, což dokumentuje i finále na nedávném Challegeru v Římě.

Se zajímavými šancemi přijede do Prahy i zatím čtvrtý nasazený Wayne Odesnik (113.) z USA, který je jako jeden z malá amerických hráčů konkurenceschopným i na antuce. To potvrzuje i jeho největší úspěch kariéry, který přišel na antukovém turnaji ATP v Houstonu, kde došel do finále. V letošní sezoně již dokázal dokráčet do dvou finále na challegerech, ale na první titul stále čeká, skončí jeho čekaní na Štvanici?

Čeští fanoušci samozřejmě nebudou ochuzeni o domácí hráče. V akci se opět předvede tenista domácího klubu Jan Mertl (193.), který svoji hru zakládá na dělovém servisu a rozhodně mu nebude chybět obrovská motivace. Mertl se na Prague Open představil i v loňském roce, ale bohužel vypadl již v 1. kole. Využije tentokrát podpory fanoušků k postupu?

Na Prague Open 2013 by Advantage Cars se však představí také další zkušení hráči jako: Ruben Ramirez Hidalgo (124.) nebo jeho krajan Daniel Muňoz–De La Nava (145.). Dále můžeme jmenovat reprezentanty Kazachstánu Jevgenije Koroleva (176.) a Andreje Golubeva (178.).

Fanoušci se tak na Štvanici mohou těšit na velmi kvalitní hráče a doufejme, že i na slunečné počasí. Na další zajímavá jména se můžete těšit také díky hráčům startujícím na divokou kartu, o kterých Vás budeme informovat později.

Více informací na www.pragueopen.cz

48



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jan Mertl používá

Babolat Pure Drive Roddick Plus 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 70 cm
Váha 315 g
Vyvážení 315 mm
Tvrdost 74
Šířka rámu 24mm / 26mm / 23mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Andy Roddick |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)