Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Bříza bloguje z Paříže: Holky, palte to do nich

napsal briza 27.05.2009

Takové byly instrukce Jirky Fencla do zápasu čtyřhry Hradecká, Hlaváčková – Williams, Williams. Agresivně ale začala Serena, která často vysílala bomby přímo do našich holek. Lucka Hradecká se po jedné takové rychle poroučela k zemi, aby uhnula míči, který směřoval 3 metry do outu. Ale lepší mít celá záda od antuky, než dostat pecku do hlavy :-) Holky ze sebe po prvním setu shodily respekt a výsledek? 1:6, 6:3, 3:4, přerušeno pro tmu.

Lukáš Březina
Lukáš Březina
Lukáš Březina
Hlaváčková, Hradecká

Ráno jsme s kolegou Šístkem začali rychlou snídaní, pak jsme se stavili u jedné kavárny, abychom dostali na net pondělní blog. Záměrně píšu u kavárny, protože měli zavřeno, ale my jsme potřebovali pouze jejich wifi. A heslo jsme znali, protože jsme tam byli v neděli.

Dneska se výrazně změnilo počasí, ochladilo se a dopoledne nekolikrát sprchlo. Odpoledne už to bylo lepší. Viděl jsem kousek Petry Cetkovské s Jankovič, což vy asi taky. Pak jsem viděl skoro celý zápas Kláry Zakopalové se Serenou. S Klárou jsem mluvil den před zápasem a mluvila o svém zápase jako o popravě, ale teď už víme, že byla zbytečně pesimistická. Jedinou výhodu, když dostanete do prvního kola takovou hráčku je ta, že budete hrát na centrkurtu nebo jiném velkém kurtě a že budete v televizi. Říkáte si, že to není žádná výhra, ale je to tak. Na grandslamech jsou agenti, kteří těmto hráčům nabízejí umístit na jejich oblečení reklamu (malou, zhruba 2×6 cm), za což je kapesné kolem 3 tis. dolarů. Agent musel být spokojen, protože Klára strávila na kurtě (a tedy i v TV) přes 2 hodiny. Serena si takto ale nemůže přilepšit, protože Nike neumožňuje hráčům umístit si takovou reklamu na oblečení jejich smluvních hráčů.

Každopádně Klára dnes hrála fantasticky. Bylo vidět, že velké hráčky jako je Serena umí hrát jak krosy, tak lajny z jakékoli pozice, proto se jejich soupeřky tolik naběhají a Serena pouze rozděluje. Jakmile Klára dostala Serenu do pohybu, tak se role obrátily. Ve vyrovnaném třetím setu už to bylo o štěstí. Když zaplněný kurt skandoval „KLA-RA KLA-RA“, tak jsem jako Čech byl na Kláru pyšný jak já, tak jistě i Jarda Jágr (sledoval celý zápas), ale nejvíce maminka.

Po hodinové pauze Serena s Venus nastoupily do debla proti našemu páru Hradecká, Hlaváčková. Zápas začal téměř v 8 večer na dvorci č.3, který se zaplnil i na ochozech do posledního volného místečka. Supervizor nasadil tento zápas tak pozdě proto, že předpokládal, že skončí za 40 minut :-).

Agresivní Serena to do našich holek pálila od začátku a několik průstřelů bylo tak razantních, že to ocenil i přihlížející bomber Ivo Minář. Jak jsem psal v úvodu, holky po prvním setu přitvrdily a najednou se ukázalo, že by to mohlo jít. Za stavu 2:4 ve třetím setu, kdy už byla úplná tma zahlásil rozhodčí, že se budou hrát ještě 2 gemy (myslel si, že to Williamsky ukončí). Když naše holky získali prohraný servis zpět na 3:4, tak utkání pro tmu přerušil :-)

Zítra hraje Štěpec, což bude zase zážitek.

Mějte se

Lukáš Březina

86



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Lucie Hradecká používá

Wilson Steam 96


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 96 čt. palců/ 619 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 70
Šířka rámu 22.5mm / 22.5mm / 22.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Iveta Gerlová |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)