Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Australian Open 2008: Velké změny

napsal maxav 08.12.2007 Další pokračování prvního grandslamu roku s podtitulem „Where world comes to play” přinese hned několik výrazných změn. A to jak pro hráče, tak pro fanoušky a diváky. Rod Laver Arena
Rod Laver Arena

Modrá je dobrá
Pořadatelé se rozhodli k radikální změně barvy kurtů. Tradiční zelenou nahradí barva modrá. Přesněji dva odstíny modré. Vnitřek kurtu bude totiž tmavší. Podle přadatelů hráči a hráčky preferují dva odstíny protože jim usnadňují orientaci. Nová barva by také měla usnadnit sledování divákům.

Hewitt dosáhl svého
Další změna která je pro hráče ještě důležitější, je změna povrchu. Po 20 letech nahradí tradiční Rebound Ace povrch s názvem Plexicushion. K tomuto kroku se pořadatelé odhodlali po konzultacích s hráči a trenéry, a to hned z několika důvodů.

Rebound Ace byl specifický
  • Měl hodně vysoký odskok (což se nelíbilo hlavně Lleytonu Hewittovi)
  • Při tamních vedrech povrch měknul a začínal lepit. Tyto vlastnosti měly velký podíl na mnoha zraněních kotníků a kolen.
  • Povrch se také extrémně ohříval což ještě zhoršovalo dopad extrémních teplot na hráče a přispívalo k problémům s puchýři.

Plexicushion bude mít nižší, mírně rychlejší odskok a vlastnostmi se přiblíží klasickému hardcourtu. Australská jednička Lleyton Hewitt to vítá a věří, že povrch prospěje nejen jemu, ale i australským juniorům, kteří v Melbourne Parku celoročně trénují.

Paradoxem je, že nový povrch který má Hewitt na svém domácím kurtě je jiný. Nakonec se totiž rozhodl pro klasický hardcourt. Jednak proto že na tomto povrchu se hraje většina turnajů ve světě a také proto, že firma která Plexicushion pokládá neměla volné kapacity.
Pokládá totiž nové povrchy jak v Melbourne Parku, tak na ostatních místech kde se budou hrát turnaje předcházející Australian Open.

První reakce hráčů jsou jen pozitivní, říkají organizátoři. Co na změnu řeknou fanoušci uvidíme, ale zcela jistě to na začátku bude nezvyklé.
Zelená barva k atmosféře Australian Open patřila stejně tak, jako sledování tamních nočních zápasů na Eurosportu při snídani.

Organizátoři také představili nové, mírně pozměněné logo a vyhlásili další útok na divácký rekord, který byl překonán v minulém roce.

Hlavní soutěž začíná 14.1.2008 a určitě se máme na co těšit.
A pokud se chcete podívat jak vypadá Rod Laver Arena v modrém už teď, navštivte oficiální stránky turnaje

105



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Lleyton Hewitt používá

Yonex VCORE 95 D


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 95 čt. palců/ 613 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 320 g
Vyvážení 310 mm
Tvrdost 63
Šířka rámu 21.5mm / 21.5mm / 20.5mm
Složení H.M. Graphite / X-Fullerene
Typ gripu Yonex Synthetic Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)