Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

8th Tennisline Cup: Vrňák prohrál ve finále

napsal tipmaster 14.01.2008 Ve dnech 7. až 13.ledna se v tenisové hale TK Milten v Milovicích se odehrál již 8. ročník Tennisline cupu, mezinárodního mistrovství ČR do 16 let. Na startovní listině se objevili hráči a hráčky z více než 12 zemí, což slibovalo další kvalitní tenisový zážitek. Do kvalifikace chlapců se zapsalo 32 hráčů, kvalifikace dívek se účastnilo jen 12 hráček a celkem 8 se jich kvalifikovalo díky pozdním odhláškám kolegyň z hlavní soutěže.

Chlapci
Hned první den soutěže přinesl několik překvapení. Polská výprava nebude na tento turnaj vzpomínat v dobrém. 3.nasazený Lutkowski nestačil na slováka Partla, 4. nasazený Grynkowski byl „umlácen“ jabloneckým hráčem Davidem Prokopem a nasazená 6-ka Adam Laakel nestačil na Rakušana Lughammera. Dalším překvapením byl tuhý boj německého kvalifikanta s prvním nasazeným Honzou Hradským, který nakonec utrpěl vítězství v tiebreaku třetího setu. Domácí fandy jistě potěšila hladká výhra Robina „Krakena“ Jakimiče nad kazašskou návštěvou Nurdaulenem Baimakhanovem. Favoritem turnaje se po prvním dni stali druhý nasazený Rus Kondulukov, česká naděje jménem Lukáš Vrňák, mezi favority na úspěch patřil i Jarda Beranek a naděje se vkládali i do prvního nasazeného Jana Hradského. Ty však utichly již druhý den, kdy ho z kurtu vyprovodil o rok mladší Tomáš Prokop. 22 chybných bekhendů za zápas si jistě porážku zasloužilo. Druhý den se další překvapení nekonalo a čtvrtfinálové dvojice na pátek vypadaly takto: Prokop T.(CZE) – Vittek(SVK) , Novotny(GER) – Vrňák(CZE), Beranek(CZE) – Partl(SVK), De Meyer(BEL) – Kondukulov(RUS).

V prvním čtvrtfinálovém souboji pokračoval Tomáš Prokop ve skvělém výkonu z předešlého dne a poslal Vitteka po dvou setech 6:3 a 6:1 zpátky domů na Slovensko. Vrňák nepřipustil v dalším zápase žádné komplikace a po hladké výhře se mohl těšit na semifinále. V druhém česko-slovenském souboji diváci viděli spousta pěkných a dlouhých výměn a nebyl by to Jarda Beránek, kdyby tento maratónský výkon neproměnil ve své vítězství. V posledním čtvrtfinále potvrdil roli favorita Kondulukov a bez potíží postoupil dále.

Od českého semifinále Vrňák – Prokop se očekávala vyrovnanější bitva, ale Prokop nechal svou formu z předchozích dnů na hotelu a po spoustě chyb ukončil své působení na turnaji. V druhém semifinálovém utkání se schylovalo k dalšímu maratónu,ale zraněné rameno Beránka ukončilo tento zápas již po prvním setu. Po semifinálových utkání dvouher se sehrálo finále čtyřher. Nastoupili v něm proti sobě nenasazený česko-polský pár Kunčík, Pydyszewski a česko-slovenská spolupráce v podobě Jana Hradského a Filipa Vitteka. V celkově průměrném deblovém utkání si nakonec vítězství pohlídal čtvrtý nasazený pár Hradský – Vittek a po dvou setech 6:4 a 7:5 se mohli radovat z deblového titulu.

Finále dvouhry bylo dalším zklamáním pro české barvy a po slabé hodince a pul vybojoval Alexander Kondulukov zlatou medaili. Vrňáka přehrál svými přesnými údery od základní čáry a svým švihem z forhendu by se nemusel stydět ani před Michalem Schmidem  Vítězství bylo zasloužené a nezbývá mi nic jiného než pogratulovat vítězi za suverénní výkon na turnaji.

Dívky
Soutěž dívek už od začátku nabídl několik zajímavostí. Především slabá účast v kvalifikaci byla pro pořadatele zklamáním. Na seznamu hráček se našlo pro Čechy spoustu neznámých jmen a čekalo se co cizinky nabídnou. Slovenské hráčky toho nabídly hodně poskrovnu. Čtvrtá nasazená Ruffiniová uhrála set na kvalifikantku Herčíkovou, Martínková po boji podlehla srbce Barudzic a další dvě slovenky si uhrály na soupeřky po 2 gemech. Určitě milým překvapením byl však výkon řeckých hráček, především vítězství třetí nasazené Despoiny Papamichail nad českou jedničkou ročníku Denisou Allertovou 6:0 a 6:2 byl pro některé přítomné šokem. České barvy nejlépe reprezentovaly Veronika Závodská, která v prvním kole vyřadila první nasazenou Rusku Marii Biryukovou 6:0 6:3 a nenápadná hra táborské Veroniky Bacíkové, která svou spanilou jízdu turnajem ukončila až ve finále. Postupně přehrála Kamilu Pavelkovou v kole prvním, ve druhém na Veroniku nestačila o dva roky mladší Maříková, ve čtvrtfinále si poradila s kvalifikantkou Bárou Herčíkovou a v semifinále ukázala Řekyni Kordolami, že v Čechách se tenis umí. Ve finálovém utkání však podlehla druhé Řekyni na turnaji, již výše zmíněné Despoině Papamichail, která v semifinále přehrála Veroniku Závodskou. Řekyně Papamichail celý turnaj nabízela stabilní výkon a svou vytrvalou a bezchybnou hrou od základní čáry porazila českou špičku a stala se vítězkou 8. Tennsline Cupu.

Autor: Jaroslav Chmelík

41



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)