Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Australian Open: Muchová skolila další favoritku! Ve čtvrtfinále narazí na světovou jedničku

napsal briza 15.02.2021

Čtyřiadvacetiletá Karolína Muchová dokázala v pondělí v Melbourne vyrovnat své osobní maximum z grandslamových turnajů a podruhé v kariéře prošla do čtvrtfinále. V náročném souboji porazila favorizovanou Elise Mertensovou ve dvou setech. Ve čtvrtfinále ji čeká světová jednička Ashleigh Bartyová. Ve čtyřhrách se dařilo Barboře Krejčíkové, která prošla do čtvrtfinále mezi ženami i v mixu.

Karolína Muchová

Muchová vyrovnala grandslamové maximum
Podruhé v kariéře se Karolína Muchová probojovala na grandslamovém turnaji do čtvrtfinále! Po Wimbledonu 2019 to zvládla letos na Australian Open, kde se v osmifinále postavila papírovým předpokladům a přehrála favorizovanou Elise Mertensovou.

Belgičanku porazila 7:6(5), 7:5 a k výhře se nakopla i parádním obratem v prvním setu, ve kterém ztrácela hned dva brejky. Poté, co dokázala první sadu vyhrát v tiebreaku, povedlo se jí ve druhém dějství být lepší hráčkou na kurtu, což potvrdila i v koncovce, když se ke klíčovému brejku prokousala v 11. hře.

„Jsem ráda, že jsem se do toho po pomalejším startu dostala. Ona je skvělá hráčka, byla to náročná bitva,“ řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Muchová, která ve druhém setu prohrávala už 0:4, respektive 2:5 na gemy. „V posledním utkání jsem prohrávala 0:5, takže jsem si říkala, že to vlastně není tak špatné. Zkrátka jsem se snažila hrát a vyšlo to,“ doplnila Muchová.

Ve čtvrtfinále čeká na Muchovou největší favoritka Australian Open. Narazí totiž na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, jež v osmifinále zdolala ve dvou setech Shelby Rogersovou.

Krejčíková se Siniakovou jsou už ve čtvrtfinále
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly na letošním Australian Open vybojovat postup do čtvrtfinále. České deblistky v utkání třetího kola přehrály americko-nizozemský pár Peraovou, Van der Hoekovou ve dvou setech 6:4, 6:4. Třetí nasazené si o postup do semifinále zahrají proti kanadsko-mexické dvojici Fichmanové a Olmosové.

Krejčíková zvládla drama v mixu
Barbora Krejčíková postupuje po ženské čtyřhře také v mixu. Spolu s Američanem Rajeevem Ramem zvládla takřka infarktovou koncovku střetnutí proti Japoncům Eně Šibaharaové a Benu McLachlanovi. Zápas dospěl až do rozhodujícího supertiebreaku.

V tom promarnily turnajové šestky tři možnosti na ukončení duelu a za stavu 10:11 musely odvracet mečbol při podání Šibaharaové. To se ovšem povedlo, a tak se z postupu do čtvrtfinále radovali po triumfu 6:4, 3:6 a 13:11 přeci jen Češka s Američanem. V dalším kole mohou narazit na třetí nejvýše nasazený pár Dabrowská, Mate Pavič, případně na další zkušené deblové duo Matteková-Sandsová, Jamie Murray.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

15



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)