Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenisovyblog.cz: Časté chyby při tenisovém podání

tenisovyblog.cz napsal briza 24.05.2020

Podání je bezesporu technicky nejnáročnějším tenisovým úderem. A přitom je to jediný úder, na který máme dostatek času a jeho provedení závisí jen a jen na nás. U ostatních úderů záleží na umu soupeře, ale naše podání nijak neovlivní. A přesto je servis pro mnoho rekreačních hráčů, ale nejen pro ně, nevýhodou a mnohdy až psychickým traumatem.

tenisovyblog.cz

A přitom se stačí zaměřit na několik zásad a můžeme podání posunout na úplně jiný level. Sám to vidím u jednoho mého svěřence, nadějného pětačtyřicátníka, ryzího rekreačního hráče, který byl i inspirací k napsání tohoto článku. Díky Jirko… Na tomto „testovacím králíkovi“ jsem si všechny níže popsané postupy vyzkoušel a ověřil, že fungují.

Tak se pojďme podívat na ony nejčastější chyby, které u podání dělají rekreační hráči. A nejen oni.

Hned na začátku si pojďme vyvrátit jeden zažitý nešvar a tím je, že první servis musí být neskutečná rána. Je úžasné, když se tenista může spolehnout na podání pravidelně atakující rychlost 200 km/hod. Ale upřímně, na to je potřeba mít dokonale zvládnutou techniku servisu a hodně, ale opravdu hodně trénovat, aby touto rychlostí chodil servis do kurtu pravidelně. Ano, je to (prý) krásný pocit, když se takováto rána povede a je z toho eso. Ale u neprofesionálních hráčů se to povede tak 1 z 10 pokusů, u rekreačních hráčů ze 100 pokusů, možná ani to ne.

Rozhodně doporučuji ubrat na rychlosti a více se zaměřit na správné provedení úderu, jeho jistotu a přesnost. A až toto zvládáme, můžeme přidávat na rychlosti. Přece jen je mnohem efektivnější, když dáme první podání menší rychlostí do kurtu, než když dáme neskutečnou ránu do plotu. Ale to si vysvětlíme v některém z dalších článků, pokud bude zájem.

29



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)