Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2019?

napsal briza 08.08.2019

Na dvorcích LTC Pardubice od 10. srpna začíná 92. ročník Pardubické juniorky – Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu. Letos bude mít turnaj slušné obsazené jak v kategorii chlapců tak i v kategorii dívek. Vítězové se zapíší na seznam mezi taková jména jako jsou Jan Kodeš, Tomáš Berdych, Martina Navrátilová nebo Petra Kvitová. Ale pojďme se na favority letošní Pardubické juniorky podívat podrobněji.

Jonáš Forejtek

CHLAPCI

Největším favoritem na vítězství je Jonáš Forejtek (2001, TK Škoda Plzeň). Jonáš byl fenoménem svého ročníku už od věkové kategorie mladšího žactva. V loňském roce si na Pardubické juniorce zahrál finále, kde v třísetové bitvě podlehl Jiřímu Lehečkovi. Letos jsou tedy jeho ambice jasné. Nic jiného než vítězství nebude pro Jonáše úspěchem. Jonáš je zkušený hráč a už taky z loňska ví, do čeho jde. Letos zaznamenal úspěchy hlavně ve čtyřhře, když v Melbourne vyhrál se Svrčinou juniorské Australian Open a s Lehečkou juniorku Wimbledonu. Před týdnem s Michaelem Vrbenským vyhrál čtyřhru na libereckém challengeru mužů. Ale Jonáš určitě není typem deblisty a chce vyhrávat především ve dvouhře.

Andrew Paulson bude nasazenou dvojkou a velkým favoritem na postup do finále. Andy je dobrý hráč a letos bodoval na juniorském okruhu ITF. V Pardubicích už loni hrál, takže atmosféru zná. Letos to bude jiné v tom, že bude mít vyšší cíle. Pokud bude chtít získat titul, bude muset ze sebe dostat maximum, spíše ještě něco víc.

Martin Krumich je v první stovce žebříčku ITF. V Plzni (ITF Grade 2) se mu podařilo vyhrát celý turnaj. Je to šikovný hráč, který má rychlý forhend. Jeho máma ve finále Pardubické juniorky neproměnila 2 mečboly, tak by to byl pěkný příběh, kdyby syn ten poslední krůček dokázal udělat. Martin může hrát Pardubickou juniorku i za rok, takže na to má 2 pokusy.

Jiřího Barnata vyrostl velmi dobrý hráč. Jeho výkonnostní růst se trochu zpomalil v kategorii staršího žactva, ale v dorostu už to zase jde. Je pěkné, když se někdo znovu zvedne a pracuje na sobě dál. Pro mě osobně je to velmi dobrý hráč, který může dojít do finále.

Kdo bude chybět?
Nejvíce bude chybět Dalibor Svrčina, který měl velmi náročný program a chce odpočívat a soustředit se na juniorku US Open. Snad Dalibor přijede příští rok.


DÍVKY

Linda Fruhvirtová bude nejvýše nasazenou hráčkou turnaje, protože je ve svých 14 letech nejlépe umístěnou českou juniorkou na žebříčku ITF. Linda byla v Pardubicích už loni, kdy v prvním kole nestačila na Nikolu Homolkovou. Nutno dodat, že Linda přijela do Pardubic z Prostějova (MS družstev do 14 let) zcela vyčerpaná. Letos přijede zase rovnou z Prostějova, ale bude předsazená, takže bude hrát až v pondělí a má tak jeden den volno. Linda je velká bojovnice a má za sebou velké úspěchy. Soupeřky vědí, že nedá zadarmo ani jeden míček. Linda může vyhrát celý turnaj.

Vanesa Nikolovová je posledním rokem juniorka a tak trochu velká neznámá. Vanesu znám ze Štvanice moc dobře, umí hrát velmi rychle a když jí to padá, tak může porazit kohokoli. Problém je, zda má natrénováno, aby mohla vyhrát 5 zápasů v řadě. Uvidíme.

Kristýna Lavičková je zkušená hráčka, kterou provázejí častá zranění. Kristýna se snaží hrát agresivně a nečeká na chybu soupeřky. Když bude mít svůj den, tak může porazit kohokoli. Otázkou je, jestli je zcela zdravá.

Karolína Kubáňová je mistryní ČR žen z roku 2017, ale na Pardubické juniorce se jí nedaří. Letos má poslední možnost bojovat o titul a určitě patří k největším favoritkám na vítězství.

Petra Csabi by mohla dojít daleko. Dobrá hráčka, která má potenciál.

Bojovat o titul budou i dvě poražené finalistky z minulých ročníků. Adéla Dörreová (prohrála ve finále s Johanou Markovou v roce 2017. Terezie Pluhařová (prohrála s Darjou Viďmanovou v roce 2018).

Mezi hráčky, které by mohly dojít daleko patří Terezie Pluhařová, Alexa Silná, Andrea Nová, Klára Nováková, Bára Pokorná, Karolína Nováková.

Zajímavé bude, jak bude hrát Dominika Šalková, která je zářící kometou letošní sezóny. Její letošní skóre ve dvouhře 67 výher, 11 proher vzbuzuje velký respekt (výsledky dorostenky + ženy, ČR + ITF).

Kdo chybí mezi dívkami?
Denisa Hindová Pardubickou juniorku nikdy nehrála a ani letos jí hrát nebude. Denisa se snaží jezdit mezinárodní turnaje žen, zatím je na 736. místě žebříčku WTA. Linda Nosková se loni i letos před začátkem turnaje odhlásila. Loni to bylo z důvodu náročného programu na MS U14 v Prostějově a letos má prý jiný turnajový program. Mohla by hrát i Anička Sisková, ale ta už pár let jezdí mezinárodní turnaje žen a patří jí 593. místo na žebříčku WTA.

Jako každý rok připomínám, že tento článek je subjektivní. Někdy se odhady naplní, někdy ne. Věřím, že hráči kteří v tomto článku nebyli uvedeni budou bojovat o to více, aby ukázali, že nějaké odhady a předpoklady prostě neplatí a vyhrát může každý. Každý zápas začíná vždy od stavu 0:0.

Přeji hodně štěstí všem

Napsal: Lukáš Březina

32



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)