Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Seminář Tenis Dětem ve spolupráci s ČTS s rekordní účastí!

napsal briza 08.04.2024

Dne 30.3.2024 proběhlo další navazující školení Tenis Dětem ve spolupráci s ČTS v areálu TK Sparta Praha. I přes prodloužený velikonoční víkend a letní počasí dorazilo rekordních 94 účastníků, kteří se sjeli ze všech koutů republiky od Karlovarského, Jihočeského kraje, Vysočinu až po Moravskoslezský kraj.

Tenis dětem

Náplní samotného semináře byla poslední kategorie projektu Tenis Dětem s názvem Zelená úroveň – babytenis, což je poslední období rozvoje dětí před mladšími žáky. Podobně, jako to bylo u předchozích školení Červené (minitenis) i Oranžové (střední dvorec) úrovně, se jednalo o celodenní cyklus přednášek.

Všichni účastníci dostali k dispozici studijní materiály, zelenou knížku a také další podklady k projektu Tenis Dětem. Oficiálně seminář zahájil muž, který v současnosti vede Český tenisový svaz – sportovní ředitel Jan Stočes. Po úvodním slovu již pokračovala přednáškou Hlavní metodička projektů ČTS Jana Strnisková. Téma bylo nejen shrnutí předchozích úrovní pro uvedení kontextu, ale hlavně speciální úderová technika, která je nedílnou součástí Zelené úrovně.

Po obědové pauze pokračoval přednáškou na téma Novinky v projektu Tenis Dětem i manažer projektu Ondřej Vaculík. Účastníci se tak mohli dozvědět novinky a aktuality. Nové odměny, trička, možnost získání tenisového vybavení Tecnifibre pro práci s dětmi zdarma nebo speciální letní koncept příměstských kempů „Léto s Fiftýnem“, to vše bylo tématem tohoto přednáškového blo­ku.

Obohacením byla také přednáška na téma Sportovní výživa dětí od Jana Taussiga, který spolupracoval v minulosti s tenisovými hvězdami jako je Karolína Muchová, Jiří Veselý nebo sestry Plíškovy. Závěrem byla i praktická část na kurtu, kde trenérka TK Sparta Praha Alice Riklová společně s Janou Strniskovou ukazovali účastníkům, jak konkrétně jednotlivé cvičení aplikovat při samotném tréninku.

Jako již tradičně má seminář i další termín pro Moravu a Slezsko, který se koná 6.4. v areálu Ridera Sport, Ostrava-Vítkovice. Pomyslnou tečkou za současnou koncepcí Tenis Dětem pro rozvoj mladých tenistů bylo právě samotné školení Zelené úrovně, které uzavírá několikaletý cyklus od jejich prvních tenisových krůčků. Pozitivní zpětná vazba a velký zájem o školení jsou slibnou budoucností pro vzdělávání české tenisové veřejnosti, ale také závazkem, který se projekt snaží ze všech sil naplnit svým inovátorským a moderním přístupem v rámci tenisové přípravy dětí v kategorii 4–9 let.

Aktuální dění v projektu můžete sledovat sociálních sítích – Instagram a Facebook. V případě zájmu o spolupráci se můžete zapojit i vy. Stačí vyplnit formulář na webových stránkách Tenis Dětem.




Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)