Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2010: V Mladé Boleslavi vyhráli Ondřej Tomíška a Marieta Vágnerová

napsal briza 24.08.2010

V krásném areálu Na Štěpánce po dva víkendy zápolili muži a ženy na posledním turnaji Optim Tour 2010. První víkend patřil ženám, kterých se sešlo 34. Velmi vyrovnané pole nenabídlo vyloženou favoritku a tak se nakonec radovala Marieta Vágnerová, která paradoxně vydělala na tom, že ve čtyřhře vypadla hned na začátku a tak asi měla více sil v závěru turnaje než její finálová soupeřka Eva Válková, která došla i ve čtyřhře do finále.

Marieta Vágnerová

Marieta v koncovkách obou setů otočila nepříznivý vývoj a zajistila si tak postup na MASTERS Optim Tour 2010. Eva Válková hrála své třetí finále na okruhu, bohužel zase neúspěšně. Turnaj byl poznamenán neúčastí mnoha hráček, které daly přednost kvalifikaci na silně dotovaném turnaji Futures v Olomouci.

Nakonec proč ne, jen kdyby jejich výsledky byly o něco lepší a některá z nich postoupila alespoň do hlavní soutěže. Termínově je to každoročně problém a asi bohužel stále bude. Spíše je to však o tom, reálně zvážit své možnosti dle výkonnosti a dokázat něco nejdříve doma a pak pravidelně vyjíždět ven s větší nadějí uspět.

Jiný případ je ovšem Zuzana Zálabská. Letos zkusila v létě turnaje Futures, jednu „desítku“ vyhrála, na druhé byla ve finále a na „pětadvacítce“ byla v semi! Tak to už pak má nějaký smysl.

O týden později bojovali v Mladé Boleslavi muži a ač byl turnaj vypsán jako turnaj třídy B, přilákal 43 účastníků. Ve čtvrtfinále byl k vidění velmi zajímavý zápas mezi Jiřím Vrbkou a Lukášem Jedličkou. Po čase jsme zase viděli „starýho dobrýho Vrbu“. Nic moc nekomentoval, hrál a bylo vidět jak chce vyhrát. První set získal celkem v pohodě, ve druhém měl v koncovce dva mečboly a dále v tiebreaku další čtyři za stavu 6:2.

Poslední si odvrátil sám odfláknutým bekhendovým čopem při náběhu na síť. V rozhodujícím setu vedl 4:2 a za stavu 4:3 si oba začali prohrávat servis.

Určitě to bylo také tím, že kvalita míčů již byla zoufalá. Nakonec si Vrba za stavu 6:5 servis podržel a proměnil osmý mečbol a proto zřejmě zaslouženě postoupil do semifinále. Tam ho čekal David Pultr, který procházel turnajem celkem bez problémů. Pro ostatní musí být jeho hra docela nepříjemná, protože neběhá moc do stran, ale spíše dopředu a na síti je jako doma. A tak ani moc nepřekvapilo, že přes unaveného Vrbku postoupil hladce do finále.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Ondřej Tomíška a překvapivě Roman Chmelík, který upinkal Jaromíra Línka. Vedle nich hrály děvčata zápasy dorosteneckého turnaje a v jejich hře občas nebyl moc rozdíl. Nicméně si nepamatuji, kdy naposledy prohrál Líňa tolik s hráčem podobného stylu.

To, že to nebyla náhoda dokázal Chmelda druhý den, kdy trápil favorita Tomíšku. 6:1 v prvním a 3:0 a za stavu 5:4 měl mečbol. Ten neproměnil a pak, jak to tak už bývá se vše otočilo – 6:1,5:7,0:6!

Ačkoliv se v celkovém pořadí Optim Tour posunul na třetí místo, MASTERS nebude moci hrát, neboť bude mimo republiku. Samotné finále nemělo favorita. David Pultr vedl 5:4 a podával, když zápas musel být přerušen pro déšť.

Dohrávalo se až v úterý a Ondřej Tomíška otočil nepříznivý vývoj prvního setu v tie-breaku a další set vyhrál 7:5. Toto vítězství bylo jeho třetí v řadě v Mladé Boleslavi.

A jak vypadá konečné resumé pro MASTERS Optim Tour? Z mužů postupují vítězové letošních turnajů : Theodor Devoty, Lubomír Majšajdr a Ondřej Tomíška.

Dále nejlepší podle bodů – Lukáš Maršoun, Jaromír Línek a při avizované neúčasti Romana Chmelíka pak i Lukáš Jedlička. Další v pořadí Lukáš Vojtěchovský nahradí Adama Fabíka – vítěze z Doks, který je již v USA a nebude se moci turnaje zúčastnit.

V ženách postupují vítězky : Tereza Hladíková, Eva Birnerová, Vendula Plechatá, Barbora Krejčíková, Tereza Martincová a Marieta Vágnerová, dále podle bodů Karolína Čechová, která nahradila Barboru Krtičkovou, která je též již na studiích v USA.

Dále ještě budou uděleny dvě volné karty pro jednoho muže a ženu, kteří doplní celkový počet na 8 účastníků, resp. 8 účastnic. Zpravodajství z turnaje přineseme v polovině září. Konečné žebříčky a další info naleznete na www.optimtour.cz.

Zaznamenal : Pavel Zlatohlávek

92



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)