Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2023: Juta cup vyhráli Štěpán Baum a Katherine Barnes

napsal briza 04.08.2023

Tradiční Juta cup přivítal ve Dvoře Králové přes sto hráčů a hráček. Pardubická juniorka, která byla přesunuta do termínu tohoto turnaje odčerpala sice několik nadějí dorosteneckého věku, ale i tak byla kvalita startovního pole slušná.

Štěpán Baum

Bohužel první nasazený Dominik Reček dostal volnou kartu na challenger do Liberce a tak své učinkování na turnaji po prvním zápase ukončil. Ve čtvrtfinále mužské dvouhry byly k vidění velmi vyrovnané, vesměs třísetové zápasy, ve kterých potěšila místní fanoušky hra domácího Dominika Knutsona a dalšího východočeského tenisty Adama Chaloupky, přestože ani jeden z nich nepostoupil dál.

Nakonec ale titul přesto zůstal doma, protože místní rodák Štěpán Baum celý turnaj vyhrál. Finále se bohužel už nehrálo, protože jeho finálový soupeř k zápasu nenastoupil.

Katherine Barnes, hráčka z Anglie, která často prázdniny tráví u nás, byla nejlepší v kategorii žen. Její bojovnost slavila úspěch, když po cestě do finále musela hrát dva těžké zápasy na tři sety. Ve finále pak už hladce přehrála Gabrielu Škrabalovou. Finálové zápasy ve čtyřhře vyhráli Marcolla s Nebojsou a Pávková s Hranáčovou.

Klobouk dolů před pořadateli, jak se vyrovnali s nepřízní počasí, a to jak s úpravou dvorců, tak i s celkovým řízením turnaje.

Pro prosincové MASTERS Optim Tour se tedy pomalu začíná rýsovat sestava. U mužů mají jistotu účast vítězové zatím pěti odehraných turnajů: Daniel Pátý, Josef Vágner, Štěpán Mrůzek, Martin Šoukal a Štěpán Baum. U děvčat pak Lenka Munzarová, Markéta Petruželová, Adéla Wasserbauerová, Kristýna Tomajková a Katherine Barnes. O poslední dvojici rozhodne turnaj v Mladé Boleslavi, konaný na konci srpna.

Podrobnější info a aktuální žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Ze Dvora Králové zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

5



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)