Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Nosková v Adelaide premiérovou trofej nevybojovala. Za postup do finále ji čeká velký skok žebříčkem

tenisovysvet.cz napsal briza 08.01.2023

Své první finále na okruhu WTA nedokázala Linda Nosková přetavit v zisk premiérové trofeje. Osmnáctiletá česká tenistka v nedělním souboji o titul v australském Adelaide podlehla běloruské ranařce Aryně Sabalenkové po setech 3:6, 6:7(4). Nosková přesto může odjíždět z Adelaide nadmíru spokojená. Spolu s kvalifikací vyhrála šest zápasů a ve světovém žebříčku si polepší o 46 míst!

Linda Nosková

Linda Nosková má za sebou nejlepší turnaj své dosavadní kariéry. V pouhých 18 letech se stala nejmladší finalistkou na turnaji kategorie WTA 500 (dříve WTA Premier) od Caroline Wozniacké, které se to povedlo roku 2008. V průběhu turnaje v Adelaide porazila několik hvězdných a předních tenistek ženského okruhu a dala najevo, že v této sezoně bude chtít útočit na hodně zajímavé výsledky.

Přestože do Adelaide přijížděla se skalpy dvou hráček první světové stovky, na australském turnaji tento počet rozšířila už na osm. V kvalifikaci porazila Annu Kalinskou a Anastasii Potapovovou, načež porazila světovou osmičku Darju Kasatkinovou, Američanku Claire Liuovou, bývalou první hráčku světa Viktorii Azarenkovou a v semifinále si vyšlápla dokonce na světovou dvojku Uns Džábirovou.

Postup do finále na silně obsazeném adelaidském turnaji byl senzačním úspěchem mladé české tenistky, která spřádala velké plány také pro souboj o titul. V něm ale nakonec byla nad její síly běloruská ranařka Aryna Sabalenková. Proti světové pětce se ale Nosková znovu prezentovala velmi kvalitním výkonem a svou kůži neprodala lacino.

Za celý zápas Nosková prohrála své podání pouze jednou, a to v šesté hře první sady. Ve druhém setu už další zaváhání nepřipustila a snažila se ze všech sil, aby si vynutila rozhodující dějství. V dramatické tahanici se Sabalenkovou nakonec neuspěla, byť dotáhla druhý set do tiebreaku. V něm ovšem nakonec prohrála 4:7.

Sabalenková vybojovala v Adelaide svůj první titul od května 2021, kdy vyhrála turnaj WTA v Madridu. Celkem se jedná o její jedenácté prvenství na nejvyšším okruhu.

Nosková ovšem může být se svými výsledky nadmíru spokojená. Před kvalifikací Australian Open předváděla parádní tenis a až naskočí do bojů o hlavní soutěž grandslamového turnaje, bude ji hřát nové žebříčkové maximum. Za šest výher v Adelaide si zajistila velký skok o 46 příček na 56. místo světa, na němž se usadí v pondělním vydání rankingu.

Zdroj: www.tenisovysvet.cz

12



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)