Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Žebříček funguje nehledě na koronavirus. Kdo doplatí na vynucenou pauzu?

napsal houba 15.03.2020

Je to pro ně zvláštní pocit. Tenisté a tenistky obvykle nečinně přihlížejí okolnímu dění jen tehdy, když jsou zranění, případně suspendovaní za dopingový či jiný prohřešek. Tentokrát však odpočívají všichni. Kvůli pandemii koronaviru se nejméně do konce dubna nebudou konat žádné turnaje. Žebříček se přesto nadále aktualizuje.

Fabio Fognini

Pauza způsobená pandemií koronaviru uvedla svět profesionálního tenisu do podivného stavu. Žádné soutěže se nekonají, nicméně žebříčky se nehledě na turnajovou paralýzu nadále mění. Tento fakt kritizoval v rozhovoru pro deník L'Équipe francouzský tenista Jérémy Chardy, jenž by během vynucené přestávky rád viděl stále totožnou verzi světového pořadí.

Tím by se ale systém zisků a obhajob rozsypal, a tak nelze podobnou reformu očekávat. Nejvíce zasažení povinnou pauzou budou jedinci, kterým se během loňského jara vedlo nejlépe a kteří jsou nyní zdravotně v pořádku.

Výjimkou je tedy Roger Federer, který by obrovskou porci 1600 bodů za finále v Indian Wells a titul v Miami tak či tak neobhajoval kvůli nedávné operaci kolene.

Z elitní desítky mužů je největším smolařem Dominic Thiem. Rakušan ve studovaném období do konce dubna ovládl Indian Wells a Barcelonu, což mu zajistilo 1500 bodů. Ač je plný sil a ve skvělé formě, o vydřené body postupně přijde. Thiema alespoň nečeká žebříčkový propad jako třeba Fabia Fogniniho.

Temperamentní Ital, loňský šampion z Masters v Monte Carlu, opustí své 11. místo i celou top 20. Viditelně si pohorší také John Isner (finále v Miami) a Dušan Lajovič (finále v Monte Carlu). Oba jsou nyní těsně za první dvacítkou, propadnou se přibližně ke 40. místu.

Mezi „poražené“ patří také trio Kanaďanů Milos Raonic (semifinále v Indian Wells), Denis Shapovalov a Félix Auger-Aliassime (oba semifinále v Miami).

Světová osmnáctka Cristian Garín, zářící na nedávných antukových kláních v Jižní Americe, přijde o 250 bodů za titul z loňského Houstonu. V nebezpečí je také stejná porce za jeho trofej z podniku v Mnichově, který zatím nebyl zrušen. Konat se má od 27. dubna.

S osudem se musí smířit i Matteo Berrettini, jenž loni ovládl Budapešť. Na rozdíl od něj a Thiema se většině hráčů z nejlepší světové desítky podstatné žebříčkové změny vyhnou. Takový Novak Djokovič ale přišel o možnost nasbírat po loňském neúspěchu velkou porci bodů na jeho oblíbených podnicích v Indian Wells a Miami. O Rafaelu Nadalovi (naposledy „pouze“ semifinále v Monte Carlu i Barceloně) ani nemluvě.

Nejlepší český tenista Jiří Veselý v následujících týdnech obhajuje jen minimum bodů, a tak se dá očekávat jeho posun žebříčkem vzhůru. Podobně na tom jsou české tenistky Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková či Tereza Martincová.

Ženská světová jednička Ashleigh Bartyová ztratí 1000 bodů za triumf v Miami, její náskok na čele žebříčku však zůstane obrovský. O větší porci bodů bez boje přijdou i Madison Keysová (titul z Charlestonu, 470b), Petra Kvitová (Stuttgart, 470b), Polona Hercogová (Lugano, 280b), Amanda Anisimovová (Bogotá, 280b) a Karolína Plíšková (finále Miami, 600b), již na třetím místě nahradí Sofia Keninová.

26



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Fabio Fognini používá

Babolat Pure Drive GT


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 22-25 mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Syntec Grip
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (11)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)