Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

V lednu byl v tipovačce nejlepší sisa92

napsal briza 08.02.2016

Letošní sezona již tradičně začala tipováním tří mužských a tří ženských turnajů. Turnaj v Doha nebyl pro tipaře zrovna výzvou, neboť očekáváné finále Djoković – Nadal uhádlo více než 90 % tipujících. Nicméně vítězem se stal bush, který jako jediný předpověděl postup Marchenka do semifinále. V Chennai si došel pro třetí titul v řadě Stan Wawrinka, což také většina tipujících očekávala, takže rozhodovalo uhádnutí poměrně překvapivého finalisty Čoriče. To se podařilo wewimu4, který se tak stal vítězem. Oproti tomu v Brisbane došlo k překvapení a ke smůle 87 % tipujících turnaj vyhrál Milos Raonic. Jeho triumf dokázali odhadnout jen 4 lidé, z nichž byl nakonec nejšťastnější janek 58. Tipovačka.

Tričko Protenis

V Brisbane se souběžně hrál i ženský turnaj. Ten byl z pohledu tipujících velmi výrazně poznamenán odstoupením Halep a Sharapove i skrečí Muguruzy v prvním zápase. Nastalé situace nejlépe využil Figi, který správně odhadl složení i výsledek finále. Ve Shenzenu drtivá většina tipujících očekávala finálové složení A. Radwanska – Kvitová a Alison Riske do finále nikdo nezkusil. Stanislav tak tento turnaj vyhrál díky výbornému odhadu, že si semifinále zahraje Babos. Třetí dámský turnaj prvního týdne se hrál v Aucklandu a favoritkám se zde nedařilo. Görges do finále nedal nikdo, vítězku Stephens na titul odhadlo 6 tipujících, z nichž nejlepší v dalších tipech byl Ricki.

Druhý týden sezony jsou na okruhu ATP již mnoho let na programu turnaje v Sydney a Aucklandu. V největším australském městě obhajoval titul Viktor Troicki, čímž se kupodivu nechal inspirovat pouze Jarous1989, který tak o parník zvítězil. V Aucklandu dříve bývalo oblíbené loviště titulů Davida Ferrera, což také těsná většina tipujících vzala v potaz, avšak vítěze Bautistu-Aguta neuhádl nikdo. A novaonovi paradoxně vítězství v turnaji o jediný bod přinesl postup Jacka Socka do finále.

Ženský turnaj v Sydney byl svými výsledky z hlediska tipování velmi obtížný, což se projevilo na výsledcích. Proki jako jediný trefil vítězku Kuznetsovu a s relativně nízkým počtem 46 bodů i tak zvítězil s velkým náskokem. V Hobartu se na poslední chvíli odhlásila šampionka z Aucklandu Stephens, ale byl ještě čas na přetipování. Hráči možná překvapivě na vítězství nejvíce favorizovali Cibulkovou, ale nejšťastnějším na konci byl JVNewtown, který správně odhadl Cornet.

Po dvoutýdenním rozehřívání na menších turnajích konečně došlo na zlatý hřeb ledna, kterým bezpochyby bylo Australian Open. V mužích byl favorit jasný, Novak Djoković. Tipovalo ho hned 80 % tipujících. Zajímavé rozvrstvení názorů ale bylo ohledně druhého finalisty. Zde připadali v úvahu hned 3 hráči, a to Murray s 38 %, Nadal s 28 % a Wawrinka s 26 %. Nadal své příznivce zklamal hned v prvním kole, Wawrinka až v osmifinále, kde doslova narazil na Raonice. Právě zejména uhádnutí Raonicova postupu do semifinále pomohlo sisovi92 k vítězství na tomto turnaji.

V ženském turnaji byla také jedna výrazná favoritka. Serena Williams si vysloužila přízeň 48 % tipujících. Sázkové kanceláře před turnajem dávaly velmi dobré šance i Azarence, což reflektovalo 18 % hráčů. Ta v turnaji předváděla velmi přesvědčivé výkony, avšak ve čtvrtfinále nečekaně prohrála s Kerber. A právě Kerber dokázala svou pouť dotáhnout do úspěšného konce, čímž zajistila triumf v turnaji Plittimu, který ji na titul tipoval jako jediný.

Během Australian Open se pro zpestření tipovaly ještě dva challengery a jeden ženský ITF turnaj. V prvním týdnu v Manile zcela dominovala Marcelina, která ziskem 73 bodů zaznamenala rekordní výkon této sezony na turnaji pro 32 hráčů. To Bucamaranga byla pro tipující o poznání těžším oříškem a pro výhru si s pouhými 44 body došel fufik, jenž jako jediný předpověděl titul pro G. Melzera. Perfektní přehled v ženském tenise prokázal Ricki v Andrezieux-Boutheonu, kde odhadl jak vítězku Voegele, tak zcela nečekaný postup do finále Mestach a s velkým náskokem zvítězil.

V součtu za měsíc leden si nejlépe vedli sisa92, Plitti a radimd, kteří se na medailových pozicích seřadili v rozmezí pouhých sedmi bodů.

Top ten tipovačky 2016 po 4. týdnu
1 sisa92 1063
2 Plitti 1059
3 radimd 1056
4 jiri.dobrusky 1048
5 kuzelkar 1047
6 rf75 1034
7 MEKY 1030
8 Andr3w 1027
9 ivan66 1021
10 Pycan 1021

36



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)