Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenisové soustředění na Floridě 2015 - 2. týden

napsal briza 17.03.2015

Druhý týden měsíčního tenisového soustředění v Bradentonu na Floridě byl ve znamení již velkého objemu tréninku. Počasí je tady ideální, je kolem 27 stupňů a stále sluníčko. Fotogalerie.

Marková, Žovincová

Jak jsem psal již v minulém díle, trénujeme v městkém klubu, kde máme k dispozici 8 betonových a 8 antukových dvorců, vyhřívaný 50m bazén a výbornou posilovnu. Po prvním turnaji v Gainesville ($10,000), kde Vendy i Johana prohrály ve druhém kole kvalifikace, jsme se vrátili v pondělí večer zpět do Bradentonu a od úterý do soboty holky tvrdě trénovaly.

Florida 2015

Od úterý do čtvrtka jsme trénovali 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne na kurtě. Po dopoledním i odpoledním tréninku si holky daly ještě hoďku v posilce. Sečteno, podtrženo, příprava celkem: 6 hodin denně.

Florida 2015

V pátek jsme museli holkám trochu ulevit, protože fakt hodně makaly a tak jsme dali pouze dopolední fázi (tenis + posilovna) a odpo jsme vyrazili do Sarasoty (zhruba 30 km od Bradentonu) na jednu z nejlepších pláží Ameriky – Siesta Key Beach. Dali jsme si tam vynikající zmrzlinu a prošli si pláž. Siesta Key Beach je asi 200 metrů široká pláž s jemným pískem, žádné kamínky, prostě jen píseček. Voda překvapivě nebyla studená, ale nikdo jsme tam dál než po kolena nevlezli.

Florida 2015

V sobotu jsme vyrazili do Orlanda na další desítku. Cesta trvala asi 2 hodiny. Musím se přiznat, že tady z toho jejich systému jízdy autem po dálnici mám divné pocity. Funguje to tak, že na čtyřproudové dálnici může jet kdokoli jakkoli rychle (s ohledem pouze na minimální a maximální rychlost) v jakémkoli pruhu. Takže v levém pruhu jede klidně někdo pomaleji než úplně v pravém. Když chcete předjíždět, tak vlastně jedete slalom, protože jednoho předjedete zleva (pro nás normálně) a druhého podjedete zprava. No šílenost.

Florida 2015

Klub v Orlandu je nic moc a hlavně je v černošské čtvrti, takže jsme museli po očku sledovat i auto, protože loni tam na parkovišti přímo před vchodem vykradli auto Natálii Suk. Kvalifikace vypsaná pro 64 holek byla úplně plná, Vendy se dostala, Johana nedostala.

Objednali jsme si dva pokoje v hotelu asi 2 km od kurtů. Pokoj byl celkem slušný, ale v noci to tam moc klidné nebylo. Pořád někdo dělal bordel na chodbě nebo pod okny troubilo auto apod. Na turnaji startují další Češky: Krejsová, Kramperová, Kunčíková, Stuchlá.

Florida 2015

V neděli jsme se vypravili před cestou zpátky do Bradentonu na Cape Canaveral do Kennedyho vesmírného střediska, kde má NASA odpalovací komplex pro vesmírné lety. Z tohoto místa také startovaly raketoplány Freedom a Independence ve filmu Armagedon :-) Mají tam připraveno pro turisty krásnou prohlídku, kde jsou k vidění např. historicky první rakety (moduly), které se podívaly do vesmíru, … Autobusem vás provezou po odpalovacích rampách, kterých je tam několik. Shlédli jsme 3D film o obřím vesmírném teleskopu, který namluvil Leonardo Dicaprio. Kennedyho vesmírné středisko doporučuji navštívit. Není to atrakce, je to historie.

Florida 2015

V neděli večer jsme se vrátili do Bradentonu opět trénovat. Vendy, která hraje kvalifikaci v Orlandu, se k nám připojí až na turnaji skončí. V pondělí jsme si zahráli florbal s dalšími krajany (Aleš Kodat, Karel Vesecký, Niki a Sabina Buďová, …). Po dvou hodinách hry jsme únavou ani nemohli nasednout do auta.

Florida 2015

Počasí má být i další dny na české poměry letní. Na konci týdne pojedeme na kvaldu na turnaj žen $25,000 do Innisbrooku (60 km od Bradentonu, u Tampy). Je to silně obsazená 25-ka a bude jistě plná kvalda. Uvidíme, jestli se tam aspoň Vendy dostane.

Lukáš Březina

Johana Marková Šmejcký, Háva, Březina IMG 2472 Marková, Gerlová IMG 2470 IMG 2478 
85



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)