Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Skvělá zpráva pro tenis: Možná dojde k navýšení odměn u nejnižších kategorií turnajů ITF

napsal briza 04.01.2015

Mladý talentovaný hráč vyjede na turnaj série Futures. Podá výborný výkon, postoupí do semifinále, získá 6 bodů a 480 dolarů před zdaněním (např. v USA činí daň 30%). Po turnaji spočítá rozdíl odměny – náklady a zjistí, že je v mínusu několik tisíc korun. Pojede na další takový turnaj? Odměny na nejnižších kategoriích turnajů jsou tak nízké, že záleží vlastně pouze na tom, jak silné má hráč finanční zázemí. ITF se konečně rozhodla tento velký problém současného profesionálního tenisu řešit.

Filipský, Šátral

V březnu 2015 ITF předloží svému předsednictvu k projednání návrhy změn, které vznikly jako reakce na výsledky průzkumů týkajících se hlavně zvýšení prize money na nejnižších turnajích

Podle studie ITF v roce 2013 z celkového počtu 14 tis. účastníků turnajů se celým 6 tis. z nich nepodařilo dosáhnout na žádné odměny.

Průměrné roční náklady hráče (bez trenéra) v loňském roce činily 38.800 dolarů pro muže a 40.180 dolarů pro ženy. Při dané úrovni odměn a principu jejich rozdělování to znamenalo, že umístění na žebříčku, které garantovalo vyrovnaný rozpočet hráče, bylo 336. místo u mužů a 253. místo u žen.

Navrhované změny by představovaly největší investici do nejnižších pater profi tenisu, což by mohlo dalším 150–200 hráčům zajistit návratnost vložených nákladů do tenisu a stovkám dalším snížit své náklady.

Tato navrhovaná opatření budou mimo jiné zahrnovat:

Zvýšení odměn pro rok 2016 na turnajích

  • ITF – muži: První dvě úrovně (Futures 10K a 15K) zvýšení na 15K + H * a 25K + H *.
  • ITF – ženy: Zvýšení na $ 15k + H *, $ 25k + H *, $ 60k / 60k $ + H, $ 90k / 90k $ + H a $ 125k / $ 125k + H.

*Tzv. hospitality formou diet pro všechny hráče, (maximální náklady pořadatele $10,000).

ITF chce těmito navrhovanými změnami mimo jiné zajistit, aby přechod z juniorů k profesionálům byl pro talentované hráče snadnější.

Návrhy byly vytvořeny ve spolupráci s mužským i ženským okruhem a národními asociacemi a výsledky budou dále na ITF diskutovány v lednu 2015 před předložením předsednictvu ITF ke konečnému schválení.

121



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)