Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2014?

pardubickajuniorka.cz napsal briza 06.08.2014

Od neděle 10. srpna začíná nejdůležitější juniorský turnaj celé sezóny. Na dvorcích LTC Pardubice startuje 87. ročník Pardubické juniorky – nejstaršího evropského juniorského turnaje. Kdo patří mezi favority mezi chlapci a kdo mezi dívkami?

Vendula Žovincová

FAVORITÉ NA VÍTĚZSTVÍ:

Poljak David (1996, TK AGROFERT Prostějov)
Davidovi loni nevyšlo finále a letos by chtěl složit reparát. David výborně servíruje a šikovně mění rytmus hry. Někdy až příliš často praktikuje taktiku servis-volej i na antuce, ale když mu letí servis 200, tak vlastně proč ne :-) Největší favorit na vítězství.

Štaubert Pavel (1996, TK Sparta Praha)
Letos už Pavel hraje vyhradně turnaje Futures mužů a nejaký ten bod tam už získal. Loni se Pavlovi na Juniorce moc nedařilo. V prvním kole se trápil s Kopřivou a ve druhém kole prohrál s Kellovským. Letos už Pavel ví, do čeho jde a mohl by pomýšlet na titul.

Kolář Zdeněk (1996, TK Bystřice n.Pernštejnem)
Zdeněk je příjemným překvapením letošní sezóny. Zdeněk má jistě ty největší ambice. Je silný ve výměně a má velmi dobrý bekhend obouruč. TK Bystřice n.Pernštejnem – zřejmě slušnej oddíl, no :-)

Kellovský Dominik (1996, TK AGROFERT Prostějov)
Dominik má zkušenosti jak z mezinárodních turnajů juniorů tak i mužů. Na centrkurtu v Pardubicích se cítí jako doma. Pokud chce vyhrát juniorku, bude muset předvést svůj nejlepší tenis.

DALŠÍ FAVORITÉ:

Motl Pavel (1997, TK Sparta Praha)
Pavel je výborný hráč, kterému to letí z ruky. Umí hrát v hale i na antuce. Loni trápil v prvním kole pozdějšího vítěze Filipského. Pro mě černý kůň turnaje.

Krstev Ondřej (1997, TK Sparta Praha)
Talentovaný hráč, který umí hrát hodně rychle. Jeho výkony jsou trochu nahoru-dolů, potřeboval by získat stabilnější výkonnost. Každopádně pro soupeře nebezpečný, často i sám pro sebe.

Vondrášek Jaroslav (1996, I.ČLTK Praha)
Jarda udělal na podzim velkou tenisovou změnu a vrátil se po několika letech zpátky k bekhendu jednoruč. Nevím, jaké má Jarda ambice v tenise, ale jistě bude na letošní Juniorce patřit mezi favority. Loni se mu v Pardubicích dařilo, došel do semifinále. Mezi chlapci však bude letos více těch hladovějších po vítězství.

Děrkas Zdeněk (1996, TK AGROFERT Prostějov)
Zdeněk má jistě v paměti svůj zápas prvního kola proti mladému Riccimu, ve kterém Ricci nezvládl koncovku zápasu a prohrál z mečbolů. Zdeněk je výborně technicky vybavený hráč s bohatými zkušenostmi, mohl by dojít daleko.

Kopřiva Vít (1997, TK PRECHEZA Přerov o.s.)
Vít vyhrál letos svůj první turnaj ITF. Loni v Pardubicích nedotáhl zápas se Štaubertem. Letos patří mezi favority. Jeho ambice jsou jistě vysoké. Semifinále? Možná.

Starý Dominik (1997, TK AGROFERT Prostějov)
Dominik neprožívá skvělou sezónu. Všichni se těšíme, že ho uvidíme hrát konečně i doma. Dominik nemá úplně antukové pojetí hry, ale jistě jede do Pardubic vyhrát. Nechme se překvapit.

Řeháček Marek (1996, TK SC OSTRAVA)
Dříč z Ostravy, který nemá moc mezinárodních zkušeností, ale může překvapit. Určitě by chtěl dojít alespoň do čtvrtfinále.

Ricci Alessandro (1998, I.ČLTK Praha)
Sandro je velký talent, který by potřeboval více nadšení do tréninku. Loni hrál na centru v Pardubicích proti Děrkasovi památný zápas, který mu nakonec nevyšel. Nicméně ukázal, že nemá zbytečný respekt a rychlostně stíhá i starším klukům. Letos by určitě chtěl aspoň do čtvrtfinále.

Rikl Patrik (1999, TK Sparta Praha)
Páťa má problémy se zápěstím, tak doufejme, že se dá zdravotně dohromady a že ukáže svůj nejlepší tenis. Pak by se museli třást všichni favorité, protože Páťa je zkušený komplexní hráč, který je i takticky dobře vybavený.

Vocel Matěj (1997, TK Olymp Praha)
Bombarďák z Olympu. Matěj hraje bomby zprava i zleva, navíc výborně servíruje. Pokud bude mít svůj den, bude to Verdun :-) Matěj by mohl dojít daleko.

Chyba Miroslav (1997, TK AGROFERT Prostějov)
Mirda má pěknou techniku úderů, za poslední rok se zlepšil a jistě by chtěl udělat výsledek i v Pardubicích. Úspěchem by bylo čtvrtfinále.

Orlita Daniel (1997, TK AGROFERT Prostějov)
Daniel dobře švihá, dobře se pohybuje. Základní údery má pod spinem a je silný ve výměně. Jezdí turnaje ITF, kde sbírá zkušenosti. Úspěchem bude čtvrtfinále.


FAVORITKY NA VÍTĚZSTVÍ:

Kolodziejová Miriam (1997, I.ČLTK Praha)
Miri má letos dobrou sezónu, vyhrála 2 turnaje ITF2. Vyhrála také halové MČR dorostenek na rychlém povrchu v Mostu. Jednoznačně největší favoritka na vítězství. Navíc loni i předloni se jí v Pardubicích dařilo. Miri umí hrát rychle, ale má i plán B. Umí stopbal, solidně servíruje, prostě komplexní hráčka.

Muchová Karolína (1996, TK PRIS Frýdek-Místek)
Karolína si zahrála finále MČR mladších žákyň 2008 proti Kateřině Siniakové. Potom měla vleklé zdravotní potíže. Proto se jí vyhnuly i pozvánky do reprezentace, což ji však nijak výkonnostně nezabrzdilo. Karolína na sobě pracovala a letos v červenci vyhrála svou první desítku na okruhu žen. Karolína je jistě jednou z největších favoritek. Nebude nasazená, takže Vendy a Miri budou při losování hodně nervózní :-)

Žovincová Vendula (1997, TC Realsport Nymburk o.s.)
Vendy (tvář letošní juniorky) ukazuje pěstičku na plakátech a bilbordech po celých Pardubicích už několik týdnů před turnajem. Hodně se těší do Pardubic, už loni hrála dobře a letos chce vyhrát celý turnaj. Vendy disponuje nejlepším bekhendem mezi dorostenkami. Navíc když jí padá první servis, tak si ostatní holky moc nezahrají.

Melounová Petra (1997, TK AGROFERT Prostějov)
Jedna z favoritek na vítězství. Petra tenis prostě umí, tečka. Otázka je, jestli zdravotně vydrží 5 zápasů v 5 dnech. Navíc je výborná deblistka.

DALŠÍ FAVORITKY:

Haldinová Dominika (1997, TK PRECHEZA Přerov o.s.)
Dominika je velký tenisový talent. Lehkost a plynulost, s jakou hraje údery a vede výměnu, je v dnešním udřeném juniorském tenise osvěžující. Pokud bude fit, může dojít daleko a může porazit i největší favoritky.

Holanová Nina (1997, TK Sparta Praha)
Nina hrála loni v Pardubicích solidně a za poslední rok se hodně zlepšila, hlavně na servisu ale i ve výměně. Nina slaví úspěchy na mezinárodních turnajích žen. Určitě bude nebezpečná i pro nejvýše nasazené hráčky.

Roučková Kristýna (1996, TK Sparta Praha)
Kristýna se vrací po vleklém zranění zápěstí. Kristýna patřila ve svém ročníku mezi špičku a chce svou pozici získat zpět. Byl by to famózní návrat právě na Juniorce.

Miklová Barbora (1998, TK SK Zlín)
Bára Miklová neprožívá nijak oslnivou sezónu. Pardubická juniorka by ji mohla nastartovat, jako se to loni stalo v případě Vendy Žovincové, která do Juniorky hrála bídně a najednou to šlo.

Procházková Lucie (1998, TK Olymp Praha)
Lucka má jeden z nejlepších servisů mezi našimi dorostenkami, navíc výborný forhend. Pokud najde v tenisu více radosti, může dojít daleko.

Mayerová Marie (1996, TK PRECHEZA Přerov o.s.)
Zkušená hráčka. Někdy má lepší dny, někdy horší. Nicméně kvalitní hráčka.

Kilnarová Monika (1999, TK AGROFERT Prostějov)
Talentovaná hráčka. Má 4 pokusy vyhrát juniorku a mělo by to vyjít. Letos ještě asi ne, ale třeba už za rok?

Pantůčková Magdaléna (1999, TK AGROFERT Prostějov)
Madlis chce napodobit sestru, která vyhrála loni. Hodně se zlepšila, má nejlepší servis ročníku 1999. Umí hrát hodně rychle a samozřejmě dbá i na to, aby jí to na kurtu slušelo :-)

Procházková Tereza (1999, TK Neridé)
Tereza je poctivka, která nedá míč zadarmo. Pokud chcete Terezu porazit, musíte hrát rychle a nedělat chyby, ale kdo to umí? :-)

Machalová Sabina (1997, TK SK Zlín)
Sabině to dobře letí z ruky. Nebojí se hrát rychle. Sbírá zkušenosti na mezinárodních turnajích ITF. Potřebovala by vyrovnanější výkonnost.

Oficiální internetové stránky Pardubické juniorky – www.pardubickajuniorka.cz

Napsal: Lukáš Březina

184



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)