Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

J&T Banka Ostrava Open: Sabalenková zvítězila i ve čtyřhře

napsal briza 25.10.2020

Halový turnaj WTA v Ostravě dospěl ke svému konci! V singlovém souboji o titul ovládla běloruské finále Aryna Sabalenková, která vyprovodila z kurtu Viktorii Azarenkovou po jednoznačných setech 6:2 a 6:2. Sabalenková zasáhla také do deblového finále, kde spolu s Elise Mertensovou porazily kanadsko-brazilskou dvojici Dabrowská, Stefaniová 6:1 a 6:3.

Aryna Sabalenka

Čtyřhru ovládly Sabalenková s Mertensovou
Dvojitou radost prožila v Ostravě Běloruska Sabalenková. Po ovládnutí dvouhry získala titul i ve čtyřhře, když společně s Belgičankou Mertensovou porazily kanadsko-brazilský pár Dabrowská, Stefaniová po setech 6:1 a 6:3. Běloruska s Belgičankou společně dosáhly už na čtvrtou trofej v rámci okruhu WTA, předtím se jim podařilo v roce 2019 ovládnout Indian Wells, Miami a US Open.

První sada měla jasný průběh. Bělorusko-belgický pár sice prohrál hned první hru na svém podání, od té doby byl ale na kurtu dominantní. Mertensová se Sabalenkovou soupeřky smetly po čtyřiadvaceti minutách výsledkem 6:1.

Následný set byl podstatně vyrovnanější. Dabrowská se Stefaniovou si vypracovaly hned čtyři brejkboly, ani jeden z nich ovšem neproměnily. Daleko efektivnější byly Sabalenková s Mertensovou, ty využily každou možnost na obrání soupeřek o servis a zvítězily 6:3.

„Byl to úžasný týden, ráda bych poděkovala české vládě, že umožnila uspořádat tento turnaj. Cením si práce organizátorů, jsem si totiž vědoma toho, že v této situaci je uspořádání takové akce nesmírně obtížné,“ zmínila se po konci utkání Elise Mertensová.

Titul získala Sabalenková
Aryna Sabalenková (12.) v Ostravě ovládla běloruské finále a slaví svůj sedmý kariérní titul na okruhu WTA ve dvouhře. Proti Viktorii Azarenkové (14.) byla jasně lepší hráčkou, soupeřku k ničemu nepustila a za hodinu a čtyři minuty zvítězila 6:2 a 6:2. Otázkou je, jak moc byla Viktoria Azarenková ovlivněna svým zdravotním stavem. Ve druhé sadě si vyžádala lékařské ošetření, neboť ji nejspíše trápila bolest hlavy.

V první sadě se Azarenková držela do pátého gemu. V něm přišla o servis přes čistou hru, podání ztratila taktéž v následném gemu. Za stavu 5:2 si Sabalenková vytvořila vedení 40:0 a tři setboly, načež proměnila hned první z nich.

Ve druhém setu se už naplno projevovaly zdravotní komplikace Azarenkové, která si vyžádala za stavu 1:2 lékařské ošetření. To jí pomohlo jen do té míry, že byla schopna se ctí utkání dohrát. Sabalenková byla suverénní a po výsledku 6:2 ovládla celý turnaj kategorie Premier v Ostravě.

Pokud bychom měli najít hlavní faktor, ve kterém Sabalenková dominovala, tak to byl servis. Většinu výměn ukončovala krátce po returnu soupeřky, kterou se svým podáním vždy zatlačila do defenzívy. Naopak Azarenková se na podání nadřela, míček jen uváděla do hry a její výhoda byla mizivá.

„Ráda bych poděkovala všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto turnaje. Děkuji trenérům, ušli se mnou dlouhou cestu,“ pronesla Sabalenková při předání trofeje.

Finále dvouhry
Viktoria Azarenková (BLR, 14.) [4] – Aryna Sabalenková (BLR, 12.) [3] 2:6, 2:6

Finále čtyřhry
Mertensová (BEL), Sabalenková (BLR) [1] – Dabrowská (CAN), Stefaniová (BRA) 6:1, 6:3

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

14

Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)