Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2020: Barnat a Lavičková byli nejlepší ve Dvoře Králové

napsal briza 30.07.2020

Zaplněné kvalifikace obou soutěží a krásné počasí, které nenarušilo stanovený program. A také spousta zajímavých zápasů a opět porážka domácích hráčů Daniela Pátého a Gabriely Knutsonové po cestě za vytouženým titulem. To byl letošní Juta cup. Loňské vítězství nakonec obhájil Jiří Barnat, ale ve finále nemusel vůbec být. Matyáš Černý na něj měl v semifinále mečbol, ale sporný míč byl rozhodnut ve prospěch jeho soupeře. Výsledky: muži, ženy.

Kristýna Lavičková

Z pěti zápasů hrál vítěz dvouhry Barnat rovnou čtyři (!!) na tři sety. Jeho finálový soupeř Roman Poštolka postupoval z kvalifikace, takže si zahrál taky dost. Ve finále, zejména v koncovce druhého setu, byli oba velmi nervózní, nakupili mnoho dvojchyb, aby si v rozhodujícím set pro změnu servis drželi až do tie-breaku. Ten pak lépe zvládnul Jiří Barnat a zajistil si tak mj. i první místo v aktuálním vydání žebříčků Optim Tour v letošním roce. Pochvalu zaslouží i semifinalista Matyáš Černý, který má v poslední době vyrovnané výkony.
U děvčat se čekalo vítězství některé z mladších hráček, ale mezi favoritky patřily i obě Gabriely – Horáčková a Knutsonová. Vítězka Kristýna Lavičková vyhrála na první pohled finále nad Gabrielou Horáčkovou hladce, ale zápas byl vyrovnanější, než napovídá výsledek. K zápasu pak poznamenala: “Ve finále mi moc vyhovovala rychlá hra soupeřky a i jinak se mi to všechno na turnaji sešlo. Na jaře jsem prodělala operaci menisku, takže jsem až v posledním době něco natrénovala a chytla zápasový rytmus. Ve Dvoře to bylo po všech stránkách fajn.“ Gabriela Knutsonová vyhrála doma alespoň čtyřhru a to s Petrou Melounovou. Domácí Daniel Pátý, který taktéž nedosáhl na titul ve dvouhře, vyhrál s Danielem Vrbou také alespoň debla.

Letošní výsledky:
Dvouhra: Barnat – Poštolka 5:7,7:5,7:6 a Lavičková – Horáčková 6:2,6:2
Čtyřhra: Pátý, Vrba – Pecák, Pučálka 7:6,6:3 a Knutsonová, Melounová – Pulchartová, Dejnožková 6:2,6:4

Letošní Optim Tour zná tedy už pět různých vítězů a vítězek. O šesté dvojici se rozhodne v polovině srpna na posledním podniku v Mladé Boleslavi.

Podrobnější info, především pak aktuální žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Ze Dvora Králové zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

22



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)