Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenisovyblog.cz: Wilson Blade 98 v7 – recenze

napsal briza 06.07.2020

Wilson Blade… co bych tak napsal… Jak jsem se zmínil ve videu pro Sportobchod (viz níže), tento model od Wilsonu jsem vždy přehlížel. Jasně, párkrát jsem si jej vyzkoušel, ale vždy jen na pár minut. Od 14 let (někdy těšně po druhé světové válce…) hraji s raketami, které jsou vyvážené do ruky a má ochota na tom cokoliv změnit se vždy rovnala nule.

Wilson Blade 98 v7

Když jsem dostal zapůjčený nový model Wilson Blade v7, abych jej důkladně otestoval a mohl pak o něm něco alespoň trošku smysluplného říct ve zmíněné videorecenzi, bylo mi jasné, že jej musím porovnat i s dosluhujícím model. Přece jen rakety Wilson Blade jsou velmi oblíbené nejen mezi závodními a profi hráči, ale hraje s nimi i spousta rekračních hráčů. A ti by určitě poznali, že jsem s touto raketou nikdy nehrál a plácám nesmysly (což plácám i tak…)

Jaký je vlastně stávající model
Vypůjčil jsem si tedy současný model Wilson Blade 98 a byl rozhodnutý, že s ním budu hrát ne jen pár minut jako dřív, ale rovnou celý týden. Vybral jsem si variantu s hustotou pletení 18/20 a výpletem Wilson Revolve Spin s tvrdostí 26/25 kg, pro mě ideální kombinace, až na to vyvážení. Trošku jsem se toho týdne obával, přece jen mi Blejda nikdy k srdci nepřirostla. Ptal jsem se na názor i dalších hráčů, kteří s ní měli nebo mají zkušenosti a všichni se shodovali na tom, že se jedná o přísnou raketu, ze které míče letí hodně rychle a pokud se úder zahraje opravdu správně, tak i přesně. Ale jakmile není úder technicky správně zahraný, zaručeně míč poletí do prd…do pryč.

Věřil jsem jim, ale vždy si radši udělám názor sám. A měl jsem na to celý týden. Je pravda, že jsem od rakety Wilson Blade nic moc nečekal, tedy nic dobrého. Ale překvapila. A mile. Překvapila mě, jak byla stabilní a přesná. Ano, míče z ní letěly opravdu rychle právě díky vyvážení do hlavy. A ano, když jsem trefil míč výjimečně správně, tedy středem výpletu a včas, letěl míč, tam kam jsem zamýšlel se vcelku slušnou přesností. A díky tuhému, tvrdému rámu i při hře na síti odvedla svou práci obstojně.

Přiznávám, spletl jsem se
Když to shrnu, odehrál jsem s ní několik tréninových zápasů a musím uznat, že jsem této raketě celou dobu křivdil. Rozhodně bych si na ní zvykl a mohl s ní hrát dlouhodobě. Sice není tak ovladatelná jako rakety vyvážené do ruky, ale rozdíl určitě není velký. A oproti nim zas dá míči více energie. Ale má opravdu tvrdší, stabilní rám a hra s ní tak může být přesná, pokud to hráč umí. Prostě mě dosluhující model Wilson Blade 98 příjemně překvapil a já konečně mohl začít s klidným svědomím testovat i nový model s označením „v7“.

Jak moc je jiný nový model Wilson Blade
Nový model Wilson Blade 98 se od předešlé verze neliší jen mírně pozměněným designem, který neskrývá inspiraci v raketách Wilson Clash. Rozdíly mezi starým a novým modelem jsou dva, tedy mám na mysli ty zásadní. Prvním rozdílem je vyvážení. Místo 325 mm je nový model vyvážený více do ruky (320 mm). Pro mě vcelku potěšující informace. Druhým rozdílem je využítí technologie rámu, kterou známe z revolučního modelu Wilson Clash (recenze Wilson Clash 100 a Wilson Clash 98). Jen ve zkratce, Wilson Clash má unikátní rám, který je hodně pružný (opravdu hodně), ale zároveň poskytuje dostatek kontroly a přesnosti. Samozřejmě přesnost je v rámci možností, nemůžeme ji srovnávat například s Wilson Pro Staff nebo právě s dosluhujícím modelem Wilson Blade. Rakety Wilson Clash díky novému rámu dávájí úderům hodně energie a spinu a navíc výrazně pomůžou i při ne úplně ideálně trefených míčích. Byl jsem zvědavý, co tato technologie provede s modelem Wilson Blade.

Celý článek: https://www.tenisovyblog.cz/…-v7-recenze/

Napsal: Zdeněk Hrabálek

25

Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)