Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Česká tenisová elita už v úterý na Spartě!

opoharprezidentacts.cz napsal briza 25.05.2020

Tenisový turnaj O pohár prezidenta Českého tenisového svazu se uskuteční ve dnech 26. až 28. května v areálu TK Sparta Praha. Akce se zúčastní nejlepší čeští tenisté a tenistky, účast přislíbila Petra Kvitová nebo Jiří Veselý. Celkově se představí osm mužů a stejný počet žen.

Siniaková, Krejčíková, Strýcová, Kvitová

O pohár prezidenta ČTS je první událostí, kterou Český tenisový svaz připravil pro tuzemské hráče a hráčky v době, kdy se nekonají žádné mezinárodní profesionální turnaje. Díky uvolňování situace v republice se může první akce uskutečnit už za dva týdny. Zápasy budou bez přítomnosti diváků u kurtů, avšak všechna klání budou přenášena živě na televizních stanicích (O pohár prezidenta ČTS se bude přenášet na obrazovkách České televize) nebo přes livestream na internetu.

„Hledali jsme modely soutěží, díky nimž se do akce dostane co největší počet českých hráčů. Cením si toho, že se představí prakticky kompletní daviscupová i fedcupová reprezentace,“ uvedl prezident svazu Ivo Kaderka.

Turnaje se zúčastní osm žen a osm mužů. Zatímco ženy budou zápolit na tvrdém povrchu, muži se utkají na antuce.

Svůj start na pražské antuce potvrdili Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, Tomáš Macháč, Michael Vrbenský a Jiří Lehečka.

„Jsem nadšený, že se vracíme do turnajového módu. Jde o to, abychom se dostali tam, kde jsme v březnu končili,“ řekl nejvýše nasazený Jiří Veselý, jemuž v žebříčku patří 65. místo.

Z tenistek se diváci můžou těšit na Petru Kvitovou, Karolínu Muchovou, Barboru Strýcovou, Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Klání by se měly, pokud budou zdrávy, zúčastnit i sestry Plíškovy.

„Těší mě, že v pavouku budou samé Češky a že se hraje zrovna na Spartě, kde jsem předloni vyhrála turnaj. Série soutěžních utkání od svazu je prima, protože sebekvalitnější sparingová příprava nikdy nenahradí turnajový zápas,“ uvědomuje si dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová.

S atraktivním obsazením v pavouku žen pomáhal fedcupový kapitán Petr Pála, u mužů pak daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil.

Před samotným zahájením ostrých duelů se v pondělí 25. května bude konat tréninkový den. V úterý 26. května pak vše vypukne, když se uskuteční všech osm čtvrtfinálových zápasů (dopolední blok, 2 mužské a 2 ženské, od 10:00; odpolední blok, 2 mužské a 2 ženské, od 14:00). Ve středu budou následovat semifinále a ve čtvrtek finále.

„Všechny hrací dny bude vysílat Česká televize,“ prozradil ředitel turnaje a ředitel TK Sparta Praha David Trunda.

Cílem přípravného klání přitom bude nejen tenisové zápolení po vynucené dlouhé pauze, ale i pomoc potřebným v nelehké době. „Výtěžek příspěvků od hráčů využijeme na mírnění následků pandemie v České republice,“ doplnil Ivo Kaderka.

Druhým projektem svazu bude od 11. června dlouhodobá soutěž smíšených družstev Barvy pro budoucnost – topliga ČTS by Moneta. Dále se uskuteční série týdenních turnajů, jako první se bude hrát od 22. června ve Starých Splavech. Tenisový svaz také pracuje na systému soutěží pro děti, mládež a rekreační hráče.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

24



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)