Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Unikátní série turnajů! Týmy Plíškové a Kvitové budou bojovat o peníze na charitu

tenisovysvet.cz napsal briza 11.05.2020

Přelom letošního jara a léta nabídne dobročinný turnaj Tipsport Charity Cup, v rámci kterého se během června a července představí týmy okolo špičkových českých tenistek. Ústředními postavami budou Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou.

Plíšková, Kvitová

Série čtyř třídenních týmových klání odstartuje 13. června na Štvanici v prostorách pražského I. ČLTK, od 23. června by se pak mělo hrát v Prostějově. Další termíny jsou na 11. až 13. července a 25. až 27. července. Zbylá místa konání ještě budou upřesněna.

V každý turnajový den se uskuteční tři dvouhry a jedna čtyřhra, přičemž jednotlivé zápasy se nemohou v průběhu turnaje opakovat. Za vítězné utkání získá daný tým jeden bod. Ty se na konci třídenní akce sečtou a bude určen vítěz.

Na soupisce obou družstev bude celkem šest hráček, do jednotlivých turnajů pak bude vždy nominováno kvarteto z nich a jedna náhradnice.

A na koho se lze těšit? V týmu Karolíny Plíškové bude působit kromě jejího dvojčete Kristýny rovněž Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Nikola Bartůňková. Elitní jména bude mít v týmu i Petra Kvitová, která spojí síly s Barborami Strýcovou a Krejčíkovou, Kateřinou Siniakovou, Jekatěrinou Alexandrovovou a Lindou Fruhvirtovou.

„Týmové soutěže hraji moc ráda. Těším se na nový model a jsem zvědavá, co přinese. Podle všeho to vedle zajímavých zápasů bude i zábava a legrace, kterou si jinak na turnajích logicky moc neužijeme,“ uvedla dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. Ta se těší nejvíce na druhý turnaj v Prostějově, kde s tenisem začínala.

Natěšená je i světová trojka Karolína Plíšková. „Zahrát si takto unikátní turnaj je pro nás obrovská příležitost. Jsem ráda, že máme v Česku tolik skvělých hráček, to se jinde ve světě nevidí,“ libuje si domácí jednička. „Určitě to bude divácky velmi zajímavé. S týmem už řešíme herní strategii a budeme dělat maximum pro vítězství. Dáme do toho všechno,“ slibuje Plíšková.

Tipsport Charity Cup uspořádají Nadace Tipsport, společnost Perinvest a agentury PR Stars a TK Plus. Jak vyplývá již z názvu, série turnajů bude mít charitativní nádech. Každý odehraný míč bude oceněn 50 korunami od organizátora, tuto sumu následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým následně obdrží po konci série šek, který věnuje nadaci dle vlastního uvážení.

Akce je zatím plánována bez přítomnosti diváků, situace se ale může změnit s dalšími uvolňováními vládních opatření. Jisté je, že zápasy bude možno sledovat na kanále O2 TV Sport a webových stránkách sázkové kanceláře Tipsport.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

21



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)