Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Do boje! Češi znají své skupinové soupeře pro finále Davis Cupu

tenisovysvet.cz napsal briza 13.03.2020

V Londýně proběhl los základních skupin pro finále Davis Cupu. Češi už znají své soupeře, kterými budou Francouzi a Britové. Finálový turnaj se bude konat ve španělském Madridu od 23. do 29. listopadu.

Davis Cup

„Je to nepříjemný los, Francouzi mají špičkové tenisty a mohou si vybírat klidně z deseti hráčů. Britům se dobře rozehrál Evans, mají skvělého debla, k tomu pokud se ještě vrátí do týmu Andy Murray, tak to bude velmi obtížné," hodnotí složení skupiny nehrající kapitán Navrátil.

Obdobně los pro Tenisový svět komentuje i česká jednička Jiří Veselý. „Dostali jsme velice obtížné soupeře. Uvidíme, v jaké síle přijedou. U Britů záleží, jestli se do týmu vrátí Andy Murray a případně v jaké formě.“

„Náš cíl byl dostat se do Madridu a to se nám povedlo. Pokud by se podařilo postoupit ze skupiny, tak by to bylo parádní, ale musíme stát nohama na zemi. Nemohli jsme očekávat žádného lehkého soupeře,“ dodává Veselý s ohledem na to, že Češi byli při losování ve třetím koši a tudíž museli silné soupeře očekávat.

Los rozhodl i o papírově silnějších skupinách, než je ta česká. „Skupinou smrti je jednoznačně Srbsko, Německo a Rakousko. Složitá bude i ta, ve které figuruje Španělsko, Rusko a Ekvádor," říká kapitán Navrátil.

Zkušený lodivod zároveň neháže ručník do ringu. „Mohlo to být pro nás horší, ale také příjemnější. Nedá se nic dělat, takhle je to dané, my se s tím musíme porvat. Do Madridu pojedeme s tím, že nemáme co ztratit. Uvidíme, jak to bude vypadat v listopadu," dodává Navrátil.

S tím souhlasí i Lukáš Rosol. „Nepřál jsem si Srbsko ani Španělsko. Francie je velmi těžký celek, ale dokázali jsme ji porazit, sice jsme pak dvakrát prohráli, ale i tak je to hratelný tým. Tsongu jsem už v Davis Cupu porazil, takže proč ne. V Británii jsou silní Evans a Edmund. Do čtyřhry mají Murrayho (Jamie Murray, pozn.), takže se jedná o celkově velmi solidní tým," říká pro Tenisový svět jeden ze strůjců postupu přes Slovensko.

Velká Británie

Velmi silným a sehraným článkem Britů určitě bude dvojice Murray/Skupski, která tvoří spolu deblový pár i na okruhu. Jamie Murray se nachází v deblovém žebříčku ATP na 26. pozici, Neal Skupski pak na 29. Spolu zatím uhráli jeden turnaj, a to challenger ve Phoenixu.

Daniel Evans je momentálně na prozatímním vrcholu své kariéry. Devětadvacetiletý tenista figuruje v singlovém žebříčku ATP na 28. příčce. Evansovy poličky zejí prázdnotou, nikdy totiž nevyhrál žádný titul na některém z větších podniků. Mezi jeho největší úspěchy patří „jen“ challengery.

To Kyle Edmund, bývalý 14. hráč světa (nyní až 44.), se pomalu dostává tam, kde se před pár lety nacházel. Měsíc zpátky ovládl turnaj v New Yorku s dotací 800 tisíc dolarů a dal jasně najevo, že se s ním musí stále počítat.

Velká Británie vloni na finálovém turnaji vyřadila ve skupině Kazachstán a Nizozemsko. Ve čtvrtfinále si poradila s Německem, semifinále proti Španělsku bylo ale pro ni příliš velkým soustem.

Francie

Francouzi mají obrovský počet kvalitních singlistů. Nejvýše postavenými hráči na žebříčku ATP jsou Benoit Paire (22.) a hlavně Gael Monfils (9.). Druhý jmenovaný má na svém kontě letos i dva tituly, když zvítězil na turnajích v Rotterdamu a Montpellieru.

Pokud jde o dvouhru, tak nelze zapomenout ani na jednoho z největších francouzských srdcařů posledních let — Jo-Wilfrieda Tsongu, který odehrál za reprezentaci 37 utkání, tedy nejvíce z tenistů, kteří reprezentovali minulý rok Francii v Madridu. 49. hráč žebříčku ATP sice má nejlepší léta za sebou, ale jak je u tohoto borce zvykem, tak za reprezentaci podává pravidelně skvělé výkony.

I Francouzi mají ve čtyřhře svá esa. Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut patří mezi nejlepší deblisty na světě, vždyť spolu vloni ovládli Turnaj mistrů. Mahut je dokonce bývalou světovou jedničkou, z třetího místa je ale jen otázkou času, kdy se na trůn znovu podívá.

A jak si Francouzi vedli v Davis Cupu minulý rok? Nepostoupili ze skupiny. Na Japonce sice vyzráli, ale silní Srbové byli nad jejich možnosti.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

19



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)