Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2019: Motl a Jablonovská ovládli turnaj v Brně

napsal briza 23.07.2019

Pavel Motl (TK Sparta Praha) – Rudolf Siwy (TC Třinec) 6:2,7:5 a Jana Jablonovská (Tenis Centrum DTJ HK) – Tereza Polanská /TK Škoda Plzeň) 7:6,6:4. Tak dopadly finálové zápasy na „áčku“ dospělých v Brně. Ve dvou areálech (TC Brno a Start Brno) se odehrál velký turnaj za účasti 56 mužů a 65 žen. Vhodný termín a slunečné počasí přilákalo mnoho tenistů a tenistek z celé republiky. Výsledky: muži, ženy.

Pavel Motl

Paradoxem je, že turnaj vyhrála Jana Jablonovská ze Slovenska, která je ovšem v Brně jako doma. Celým turnajem, včetně kvalifikace prošla bez zaváhání a snad jen ve finále jí byla důstojnou soupeřkou Tereza Polanská, která se tak vyhoupla do čela aktuálních žebříčků Optim Tour v tomto roce. Velmi dobře se prezentovaly i další mladé hráčky jako Denise Hrdinková a nebo třeba Darina Přecechtělová.

Pavel Motl prošel turnajem také hladce, ale hned na začátku byl na pokraji vyřazení v zápase s Filipem Michlem. Sám k tomu říká: “Braly mě křeče a myslel jsem, že to vzdám, protože se hrály opravdu dlouhé výměny. Jsem rád, že jsem to přežil. Mrzí mě, že se asi nebudu moct zúčastnit MASTERS, jsem totiž od konce srpna v Americe a domů se vracím až v polovině prosince“. Jeho finálový soupeř Rudolf Siwy roč.1986, měl po cestě dva třísetové zápasy, ale jinak se s těžkým losem vyrovnal bravurně. Nehrál čtyřhru, takže alespoň takto pošetřil síly. V soutěži deblů dominovaly páry: Šprlák-Puk, Vrba a Jablonovská, Ševčíková. Po čtyřech turnajích máme tedy zatím 8 různých vítězů a vítězek a i bodové stavy ostatních slibují ještě dramatický boj o závěrečné MASTERS.

Podrobnější info, především pak aktuální žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Z Brna za přispění Štěpána Šafránka zpracoval: Pavel Zlatohlávek

44



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)