Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za ostravským challengerem

napsal briza 07.05.2018

Již tradičně na přelomu dubna a května se v areálu SC Ostrava v Komenského sadech odehrál mezinárodní turnaj mužů dotovaný částkou 75 tis. amerických dolarů. Turnaj, kterému snad nikdo neřekne jinak než Prosperita, se hrál letos již po patnácté. Vítězem dvouhry se stal Belgičan Arthur De Greef. Vítězi čtyřhry se stali Maďar Attila Balazs a Portugalec Goncalo Oliveira. Výsledky: kvalifikace, dvouhra, čtyřhra.

Ostarek, Roubíček

Finále dvouhry
Byl to vyrovnaný duel, který rozhodlo několik míčů. Nino Serdarusic byl aktivnějším hráčem, především na forhendu. Naopak De Greef všechno doběhl a vrátil zpět na soupeřovu půlku. Hrál se pohledný celodvorcový tenis, který diváci odměňovali zaslouženým potleskem. De Greef – Serdarusic 4:6, 6:4, 6:2.

Česká stopa
Nejvýrazněji se na Prosperita Open 2018 zapsal Lukáš Rosol, který spolu s Ukrajincem mluvícím česky Sergiyem Stakhovskym došel do finále čtyřhry.
Celkově se však dá říci, že čeští tenisté si do Ostravy nepřivezli žádnou oslnivou formu. V prvním kole kvalifikace vypadli Mertl, Poljak, Kopřiva a Michnev. Ve druhém kole kvalifikace vypadli zbylí 3 čeští zástupci Nejedlý, Staněk a Šátral. Z kvalifikace tedy nepostoupil žádný český hráč.
V hlavní soutěži nejdále došel Zdeněk Kolář, který se však také potýká s výkonnostními výkyvy. To se projevilo hned v prvním kole, kde v zápase s domácím Kellovským vedl 6:2, 6:5 a měl mečbol, který neproměnil a nakonec otáčel zápas ze stavu 0:5 ve třetí sadě na konečných 6:2, 6:7(1), 7:5. V dalším kole proti Pavláskovi čelil Kolář jednomu mečbolu a nakonec vyhrál 6:7(5), 6:0, 7:5. Ve čtvrtfinále Kolář nestačil na Belgičana De Greefa 6:7(4), 6:7(2). Adam Pavlásek se potýká se zdravotními potížemi, přesto mu chyběl v zápase proti Kolářovi jediný míč od postupu do čtvrtfinále.

Siné obsazení kvalifikace
Oproti minulým ročníkům byla kvalifikace letos plně a navíc silně obsazena. Důvodem jsou nová opatření mezinárodní tenisové federace ITF, která od roku 2019 zavádí nový tenisový okruh s názvem Transition Tour pro hráče s žebříčkem nad 750. ITF navíc vyhlásilo, že všechny body uhrané v roce 2018 na turnajích ITF Futures nebudou vypadávat po 12 měsících, ale již 31. prosince 2018. Proto se všichni hráči snaží uhrát cennější body na challengerech. Stejný obrázek (silná a plná kvalifikace) se dá tedy čekat i na challengeru v Prostějově a Liberci.

Hlavní soutěž V prvním kole skončili dva nejvýše nasazení hráči. Turnajová jednička Belgičan Bemelmans dostala výprask od Francouze Millota 6:1, 6:1. Turnajová dvojka Stakhovsky prohrála s Belgičanem De Greefem 4:6, 6:3, 3:6. Do druhého kola se z nasazených probojoval pouze Adam Pavlásek. Celkově bylo hráčské pole hlavní soutěže výkonnostně vyrovnané.

Počasí
Nádherné počasí provázelo turnaj celý týden. Počasí umí být na konci dubna velmi svérázné, jak ukázal ročník 2016, kdy dokonce sněžilo.

Obecenstvo
Kvalitní tenis přilákal do areálu SC Ostrava mnoho tenisových fanoušků. Turnaj má již svou tradici a lidi si zvykli na tenis chodit. Přestože ve finále chyběli čeští hráči, tribuny byly plné.

Organizace
Turnaj byl jako vždy velice dobře zorganizován. Ředitel turnaje Václav Roubíček a manažer turnaje Tomáš Ostarek udělali obrovský kus práce a všechno fungovalo zcela bezchybně. Hráči byli ubytováni ve čtyřhvězdičkovém hotelu Mercure (2 km od kurtů), nutno zmínit jejich již pověstné snídaně. Na dvorce hráče vozily automobily značky Renault, kdo chtěl mohl si půjčit na hotelu kolo.

Nálada
Ostravský challenger je vždy pohodovým místem jak pro hráče, tak i pro rozhodčí a sběrače. Václav Roubíček se vždy sám stará o potřeby hráčů, o sběrače a technickou četu se stará Miroslav Eliáš a o rozhodčí supervizor Ronald Helfer.

Závěrem
Je potřeba poděkovat všem partnerům, kteří poskytli turnaji jak peněžní tak i nepeněžní podporu. Především je potřeba poděkovat titulárnímu partneru – společnosti Prosperita za jeho věrnost povedené sportovní akci v tomto kraji razovitém.

Napsal: Lukáš Březina

DSC 9863 DSC 9345 Jan Šátral DSC 9386 Jan Šátral Zdeněk Kolář 
Semifinále
N.Serdarusic - G.Barrere 3:6 7:5 6:1 Komentáře
Donati - De Greef 6:7(3) 4:6 Komentáře
Čtvrtfinále
Kolář - De Greef 6:7(4) 6:7(2) Komentáře
N.Serdarusic - T.Brkic 6:3 6:2 Komentáře
Quinzi - G.Barrere 2:6 6:7(5) Komentáře
Donati - Collarini 5:7 6:3 7:5 Komentáře
Posledních 16
Quinzi - Giustino 6:3 6:2 Komentáře
Coppejans - G.Barrere 4:6 3:6 Komentáře
Millot - N.Serdarusic 5:7 0:3 ret. Komentáře
Bourgue - Collarini 2:6 6:1 4:6 Komentáře
43



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)